Muffiny s jogurtovým krémom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. marca 2023
Muffiny s jogurtovým krémom
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

85 g
100 g
150 g
2 ks
160 g
80 g
1 ČL
Krém:
200 g
2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Formu na muffiny vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovým cukrom do svetlej peny. Potom postupne zašľahávame vajcia. Do maslovej peny opatrne vmiešame jogurt. Zmiešame obe múky s práškom do pečiva a spojíme s maslovou zmesou.

  2. 2

    Do formy rozdelíme cesto. Naplnenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút. Po upečení necháme muffiny krátko chladnúť vo forme, potom ich opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na krém rozmiešame jogurt s cukrom. Z limetky nastrúhame kôru, vytlačíme z nej šťavu a vmiešame do jogurtu. Jogurtový krém rozdelíme na muffiny, ozdobíme kôrou a polejeme troškou medu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia