Tagliatelle so špenátovo-bazalkovým pestom

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 10. marca 2023
Tagliatelle so špenátovo-bazalkovým pestom
Foto: Shutterstock

Stačí rozmixovať suroviny na pesto, uvariť cestoviny a môžete večerať.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g (alebo špagety)
50 g
50 g
100 g
50 g
1 strúčik
80 ml




Postup

  1. 1

    Listy bazalky a mladého špenátu umyjeme.

  2. 2

    Cesnak ošúpeme a parmezán nakrájame na menšie kúsky.

  3. 3

    Všetky suroviny vložíme do mixéra, pridáme orechy, olivový olej a mixujeme na nízkom výkone približne 30–45 sekúnd alebo kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu pesta. Pesto dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a zmiešame s pestom. Môžeme ozdobiť lístkami bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia