Tagliatelle so špenátovo-bazalkovým pestom
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 10. marca 2023
mesačník Varecha, 10. marca 2023
Foto: Shutterstock
Stačí rozmixovať suroviny na pesto, uvariť cestoviny a môžete večerať.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Listy bazalky a mladého špenátu umyjeme.
- 2
Cesnak ošúpeme a parmezán nakrájame na menšie kúsky.
- 3
Všetky suroviny vložíme do mixéra, pridáme orechy, olivový olej a mixujeme na nízkom výkone približne 30–45 sekúnd alebo kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu pesta. Pesto dochutíme soľou a korením.
- 4
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a zmiešame s pestom. Môžeme ozdobiť lístkami bazalky.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu