Pudingový dezert
Pudingový dezert

Rýchla pudingová misa s piškótami a ovocím

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 7. júna 2025
Rýchla pudingová misa s piškótami a ovocím
Foto: Jana Štrbková
8
porcií
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 bal.
4 PL
2 bal.
120 g
100 g
400 g čerstvé (podľa sezóny)




Postup

  1. 1

    Dve tretiny mlieka nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový aj vanilkový cukor a privedieme do bodu varu. Vo zvyšnom mlieku dohladka vymiešame kakaové pudingové prášky, zmes za stáleho miešania vylejeme do vriaceho mlieka a varíme 2 minúty.

  2. 2

    Veľkú sklenenú misu vypláchneme studenou vodou. Na dno nasypeme polovicu piškót, polovicu nasekanej čokolády a tretinu bobuľového ovocia. Zalejeme polovicou horúceho pudingu. Namiesto piškót môžeme použiť kúsky bublaniny alebo upečeného piškótového korpusu.

  3. 3

    Na puding navrstvíme zvyšné piškóty, tretinu bobuľového ovocia a zalejeme zvyšným pudingom.

  4. 4

    Povrch ozdobíme zvyšným ovocím a nahrubo nasekanou čokoládou.

  5. 5

    Môžeme podávať teplé aj studené.

Diskusia k receptu