Rýchla pudingová misa s piškótami a ovocím
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 7. júna 2025
foodblog Medové motúzy, 7. júna 2025

Foto: Jana Štrbková
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve tretiny mlieka nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový aj vanilkový cukor a privedieme do bodu varu. Vo zvyšnom mlieku dohladka vymiešame kakaové pudingové prášky, zmes za stáleho miešania vylejeme do vriaceho mlieka a varíme 2 minúty.
- 2
Veľkú sklenenú misu vypláchneme studenou vodou. Na dno nasypeme polovicu piškót, polovicu nasekanej čokolády a tretinu bobuľového ovocia. Zalejeme polovicou horúceho pudingu. Namiesto piškót môžeme použiť kúsky bublaniny alebo upečeného piškótového korpusu.
- 3
Na puding navrstvíme zvyšné piškóty, tretinu bobuľového ovocia a zalejeme zvyšným pudingom.
- 4
Povrch ozdobíme zvyšným ovocím a nahrubo nasekanou čokoládou.
- 5
Môžeme podávať teplé aj studené.
Tiež pudingový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu