Čerešňový gél do dezertov
Natália Poláková
cukrárka, 10. júna 2025
cukrárka, 10. júna 2025

Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo ním zaliať ovocie navrchu dezertu.
5 pohárov po 200 ml
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g odkôstkované |
|
200 g |
|
400 ml |
|
1 ks (alebo 1 ČL vanilkovej pasty alebo 1 bal. vanilkového cukru |
|
2 ks bio |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a prudko opečieme na rozpálenej panvici či v hrnci s polovicou cukru. Keď začnú karamelizovať, zalejeme vodou, pridáme zvyšný cukor, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a všetky ostatné prísady.
- 2
Stále miešame a necháme na sporáku dovtedy, kým zmes nezačne vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- 3
Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, kto má rád úplne hladkú konzistenciu, môže ešte prepasírovať cez sitko.
- 4
Gél môžeme hneď použiť alebo dať do pohárov, uzavrieť a nechať v chladničke.
Tiež želé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu