Čerešňové želé
Čerešňové želé

Čerešňový gél do dezertov

Natália Poláková
cukrárka, včera 16:30
Čerešňový gél do dezertov

Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo ním zaliať ovocie navrchu dezertu.

5 pohárov po 200 ml
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g odkôstkované
200 g
400 ml
1 ks (alebo 1 ČL vanilkovej pasty alebo 1 bal. vanilkového cukru
2 ks bio
1 ČL
50 ml
5 g




Postup

  1. 1

    Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a prudko opečieme na rozpálenej panvici či v hrnci s polovicou cukru. Keď začnú karamelizovať, zalejeme vodou, pridáme zvyšný cukor, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a všetky ostatné prísady.

  2. 2

    Stále miešame a necháme na sporáku dovtedy, kým zmes nezačne vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, kto má rád úplne hladkú konzistenciu, môže ešte prepasírovať cez sitko.

  4. 4

    Gél môžeme hneď použiť alebo dať do pohárov, uzavrieť a nechať v chladničke.

Diskusia k receptu