Čerešňový gél do dezertov
Natália Poláková
cukrárka, včera 16:30
cukrárka, včera 16:30

Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo ním zaliať ovocie navrchu dezertu.
5 pohárov po 200 ml
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g odkôstkované |
|
200 g |
|
400 ml |
|
1 ks (alebo 1 ČL vanilkovej pasty alebo 1 bal. vanilkového cukru |
|
2 ks bio |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a prudko opečieme na rozpálenej panvici či v hrnci s polovicou cukru. Keď začnú karamelizovať, zalejeme vodou, pridáme zvyšný cukor, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a všetky ostatné prísady.
- 2
Stále miešame a necháme na sporáku dovtedy, kým zmes nezačne vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- 3
Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, kto má rád úplne hladkú konzistenciu, môže ešte prepasírovať cez sitko.
- 4
Gél môžeme hneď použiť alebo dať do pohárov, uzavrieť a nechať v chladničke.
Tiež želé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu