Špargľa na flámsky spôsob
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, včera 12:00
mesačník Varecha, včera 12:00

Foto: Shutterstock
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme vedľa seba a z konca stoniek odkrojíme asi 2 cm, pretože tam je najdrevnatejšia.
- 2
Špargľu uvaríme v jemne slanej vode, môžeme do nej dať aj trochu citrónovej šťavy. Varíme tak, aby bola ešte chrumkavá, 3–5 minút. Potom treba špargľu vytiahnuť a preložiť do nádoby s ľadovou vodou, resp. vodou s ľadom. Tak si špargľa uchová krehkosť.
- 3
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako petržlenovú vňať. Maslo roztopíme.
- 4
Špargľu rozdelíme na dva taniere, posypeme nakrájanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou a polejeme roztopeným maslom.
Tiež Špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu