Špargľa na flámsky spôsob

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, včera 12:00
Špargľa na flámsky spôsob
Foto: Shutterstock
2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
 trochu
2 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme vedľa seba a z konca stoniek odkrojíme asi 2 cm, pretože tam je najdrevnatejšia.

  2. 2

    Špargľu uvaríme v jemne slanej vode, môžeme do nej dať aj trochu citrónovej šťavy. Varíme tak, aby bola ešte chrumkavá, 3–5 minút. Potom treba špargľu vytiahnuť a preložiť do nádoby s ľadovou vodou, resp. vodou s ľadom. Tak si špargľa uchová krehkosť.

  3. 3

    Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako petržlenovú vňať. Maslo roztopíme.

  4. 4

    Špargľu rozdelíme na dva taniere, posypeme nakrájanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou a polejeme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu