Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...
Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....
Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
„Toto jedlo si pripravujem, keď potrebujem rýchly obed a doma toho veľa nemáme. Čo však...
Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj...
Mafiny s quinoou a so špenátom
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo...
Krémová zelerová polievka so smotanou
Výraznou bodkou na tejto polievke je dochrumkava opečená petržlenová vňať a petržlenový olej.
Jemná bábovka plnená šľahačkou
Bábovka a šľahačka, to je ideálna nedeľná kombinácia, čo poviete?
Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa...
Krémová rybacia polievka
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
Zapekané tvarohové palacinky
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed...
Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....
Figový crumble s medom a ovsenými vločkami
Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, ...
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude...
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
Tvarohový koláč s čučoriedkami
Čučoriedky sú úžasné plody - či už z lesa, alebo zo záhrady, dajú sa jesť...
Jogurtová bábovka s čučoriedkami
Je málo tradičnejších koláčov ako bábovka. Ale okrem tej, ktorú asi každý pozná od svojej...
Klasické cordon bleu
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach...
Mafiny z treného cesta s malinami a posýpkou
Vystielať plech na mafiny papierom na pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale to úsilie sa oplatí....
Ríbezľový koláč s posýpkou
Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi....
Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Jemné trené cesto
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku,...