Tvarohový koláč s čučoriedkami
Čučoriedky sú úžasné plody - či už z lesa, alebo zo záhrady, dajú sa jesť...
Jogurtová bábovka s čučoriedkami
Je málo tradičnejších koláčov ako bábovka. Ale okrem tej, ktorú asi každý pozná od svojej...
Klasické cordon bleu
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach...
Mafiny z treného cesta s malinami a posýpkou
Vystielať plech na mafiny papierom na pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale to úsilie sa oplatí....
Ríbezľový koláč s posýpkou
Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi....
Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Jemné trené cesto
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku,...
Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz...
Pavlovovej torta so sezónnym ovocím
Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc....
Môj obľúbený grécky šalát
V lete často namiesto klasickej prílohy k mäsu podávam šaláty a tento je môj obľúbený.
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Tvarohový miláčik s marhuľovým želé
Pripravte ho do chladničky deň vopred a viete, že kým ste v práci, doprajú si...
Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...
Marhuľové guľky s mandľami
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.
Nepečený malinový cheesecake v pohári
Chladivá tvarohová desiata plná ovocia je pre deti počas prázdnin ako stvorená.
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....
Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....