Jahodová pena
Jahodová pena

Nadýchaná jahodová pena s medom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 11. júna 2025
Nadýchaná jahodová pena s medom
Foto: Jana Štrbková

Ak ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou. Na luxusný dezert Zobraziť celý popisAk ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou. Na luxusný dezert jahodovú penu povýšite, ak ju ešte polejete roztopenou mliečnou čokoládou.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

300 g (+ na servírovanie)
150 g
3 ks
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do polotuha, za stáleho šľahania prilievame med.

  2. 2

    Jahody umyjeme, osušíme, očistíme a najemno rozmixujeme spolu s vanilkovou pastou. Pyré postupne za stáleho šľahania pridávame do bielkového snehu.

  3. 3

    Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na teplotu tela.

  4. 4

    Jahodovú penu naberieme do pohárikov, polejeme čokoládou a dozdobíme čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu