Nadýchaná jahodová pena s medom
foodblog Medové motúzy, 11. júna 2025

Foto: Jana Štrbková
Ak ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou. Na luxusný dezert Zobraziť celý popisAk ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou. Na luxusný dezert jahodovú penu povýšite, ak ju ešte polejete roztopenou mliečnou čokoládou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do polotuha, za stáleho šľahania prilievame med.
- 2
Jahody umyjeme, osušíme, očistíme a najemno rozmixujeme spolu s vanilkovou pastou. Pyré postupne za stáleho šľahania pridávame do bielkového snehu.
- 3
Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na teplotu tela.
- 4
Jahodovú penu naberieme do pohárikov, polejeme čokoládou a dozdobíme čerstvými jahodami.
Tiež jahodová pena:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu