![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slávky marinara
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené morčacie krídla
Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočná hríbovica
Bol som obdarovaný pohárom sušených húb do kapustnice, ale časť som odobral a použil na moju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicovica
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusený ázijský bôčik
Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Silný slepačí vývar
V nedeľu polievka nesmie chýbať, či už v chladnejších mesiacoch alebo po sobotných akciách, aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová lokša
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dolnozemská sárma
Tento recept je mojej starkej, (dolnú zem obývali presídlení slováci, preto dolnozemská)ktorá túto sármu vždy pripravovala na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lúskový krém so strateným vajcom
Dostali sa mi do rúk od svokry čerstvé fazuľové lúsky, tak som pripravil tento krém- omáčku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ďumbierovo-marhuľový čaj
Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Perkelt z kuracích stehien
Ked perkelt, tak bez smotany(smotana ide do paprikášu), tento je z kuracích stehien spolu s kosťou-kosť dodá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomaly pečený močing so šampiňónmi
Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon)
Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie, tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená hus
Hus som nejedol ani nepamätám, vždy len kačice. V Tescu mali akciu za 2, 60€, za za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová polievka Nameko
Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé, tak pre tých, ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprikáš z králika
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik, tak tentoraz som ho spravil takto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sépiové tagliatelle Frutti Di Mare
Kedze je čas na nič a na bicykel sa nedá íst, v lidli som kúpil sépiové čerstvé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliatelle al limone
Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik na dijonskej horčici
Mám králika rád na viacero spôsobov, ale tento je môj najoblúbenejší.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tartar zo sviečkovice
Z minulého receptu (http://varecha. pravda. sk/recepty/steak-medium-s-brusnicovym-gelom/48520-recept. html ) mi zostali konce sviečkovice a čo môže byť lepšie...