radox1 nemá fotku

Radox1

«1 2 3 »

Slávky marinara Slávky marinara Vaše

V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť.

Pečené morčacie krídla Pečené morčacie krídla Vaše

Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla, ale samozrejme môžete použiť akýkoľvek iný druh mäsa s kožou.

Vianočná hríbovica Vianočná hríbovica Vaše

Bol som obdarovaný pohárom sušených húb do kapustnice, ale časť som odobral a použil na moju obľúbenú polievku. Idú Vianoce, a v niektorých rodinách sa táto polievka podáva počas štedrovečernej večere, takže môže poslúžiť aj ako inšpirácia.

Šošovicovica Šošovicovica Vaše

Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú polievku ako hlavný chod.

Kohút na víne - Coq au vin Kohút na víne - Coq au vin Vaše

Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným rulandským modrým, alebo cabernetom.

Živánska Živánska Vaše

Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela ísť do rúry. Nemal som vôbec úmysel sem tento recept vkladať, ale výsledok bol viac ako uspokojivý,t ak prečo nie. Každý si ju robí podľa seba, či už kombináciou s viacerými druhmi mäsa alebo dalšími surovinami, nakoľko pravá živánska neexistuje.

Dusený ázijský bôčik Dusený ázijský bôčik Vaše

Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú jeden druhému. Ja som tentoraz zvolil opačnú prípravu, mäso som nepiekol v rúre do chrumkava, ale dusil v hrnci na doske. Suroviny som prispôsobil nášmu regiónu a niečo pozmenil vo svoj prospech.

Kačacie prsia s pomarančovým gélom Kačacie prsia s pomarančovým gélom Vaše

Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom je to osvedčená kombinácia.

Silný slepačí vývar Silný slepačí vývar Vaše

V nedeľu polievka nesmie chýbať, či už v chladnejších mesiacoch alebo po sobotných akciách, aby nás nakopla opäť na nohy. Receptov na túto polievku je tu síce dostatok, ale nie varených touto metodikou, kde ručím za čírosť tejto blahodárnej tekutiny. Najlepšia je samozrejme sliepka domáca, alebo z obchodu tzv.ťažká sliepka predávaná po poloviciach, ktorá bežne váži 1,5 kg.

Srdce na smotane Srdce na smotane Vaše

Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné. Správne pripravené srdiečko na spôsob sviečkovej je tá správna voľba.

Bryndzová lokša Bryndzová lokša Vaše

Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší, tak som pripravil tento recept, ktorý by sa mohol volať aj slovenská pizza. Inšpiráciu som prevzal zo Slovenskej koliby Jasná pod Chopkom, ktorá sa objavila v relácii Ano šéfe.

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi Vaše

Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.

Sous-Vide prsia z holuba Sous-Vide prsia z holuba Vaše

Otec ma obdaroval mladými holubmi,tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide.Výsledok bol viac ako uspokojivý,samozrejme kto vlastní priamo stroj na sous-vide,ten vyhral.Nakoľko prsia sa pri pečení vysušia,tak som ich oddelil,holuby som upiekol,čo sa dalo som z nich zjedol,a čo z nich ostalo bol silný vývar.

Dolnozemská sárma Dolnozemská sárma Vaše

Tento recept je mojej starkej,(dolnú zem obývali presídlení slováci,preto dolnozemská)ktorá túto sármu vždy pripravovala na Vianoce,ale tak isto nesmela chýbať ani na zabíjačkách-zarobené klobásové mäso sa vždy odoberalo na varenie sármy.Prípravu som prispôsobil mojej metodike varenia.

Plnená panenka s mangovým chutney Plnená panenka s mangovým chutney Vaše

Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie,často ho chrumká pri TV,tak som sa rozhodol,že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.

Lúskový krém so strateným vajcom Lúskový krém so strateným vajcom Vaše

Dostali sa mi do rúk od svokry čerstvé fazuľové lúsky, tak som pripravil tento krém- omáčku, ktorej sa neviem dojesť.

Milánske risotto so zelenými fazuľkami Milánske risotto so zelenými fazuľkami Vaše

Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, mrazenou zeleninou a uvarenou ryžou, tento recept, čo nemusíte zajedať kyslou uhorkou. Je to tak krémové-musí risotto liať ako láva - a plné chutí, že nie je potrebná žiadna príloha, iba dobré víno.

Ďumbierovo-marhuľový čaj Ďumbierovo-marhuľový čaj Vaše

Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný víkend a ja som na kanape a pozerám ako mi bicykel stojí v kúte. V bare som objavil marhuľovicu od mojich kamarátov z Pieštan /čistý destilát 52, žiadny ochutený lieh s názvom marhuľa,......čo predávajú v obchodoch a zavádzajú zákazníkov. No a k tomu silný čaj z ďumbieru.

Perkelt z kuracích stehien Perkelt z kuracích stehien Vaše

Ked perkelt,tak bez smotany(smotana ide do paprikášu),tento je z kuracích stehien spolu s kosťou-kosť dodá jedlu hutnosť,nakoľko u mna najnudnejšia surovina v kuchyni sú práve prsia pretože sú suché a majú nevýraznú chuť .Ak ich predsa použijete namiesto stehien,tak nakoniec na max.5-10minút.Výbornou alternatívou sú srdcia alebo žalúdky.

Pomaly pečený močing so šampiňónmi Pomaly pečený močing so šampiňónmi Vaše

Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus mäsa popredkávaný kolagénovými vláknami ináč. Je to vynikajúca náhrada napr. za líčka.


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist