Foto: radox1
Ked perkelt,tak bez smotany(smotana ide do paprikášu),tento je z kuracích stehien spolu s kosťou-kosť dodá jedlu hutnosť,nakoľko u mna najnudnejšia surovina v kuchyni sú Zobraziť celý popisKed perkelt,tak bez smotany(smotana ide do paprikášu),tento je z kuracích stehien spolu s kosťou-kosť dodá jedlu hutnosť,nakoľko u mna najnudnejšia surovina v kuchyni sú práve prsia pretože sú suché a majú nevýraznú chuť .Ak ich predsa použijete namiesto stehien,tak nakoniec na max.5-10minút.Výbornou alternatívou sú srdcia alebo žalúdky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná dopredu dobre nasolíme.Do hrnca dáme kurací tuk alebo masť(tuk si odkladám z pečeného kuraťa)a ked sa rozhorúči,vložíme stehná,dobre zatiahneme a dáme bokom.Do výpeku vložíme nakrájanú na drobno cibuľu,rascu,soľ a č.korenie.Pomaly restujeme do zlatohneda,chce to čas a trvá to aj 30 minut.Pridáme hustý pretlak- v lete domáce rajčiny,ktorý je potrebné dobre vyrestovať tak,že tuk ostane v hrnci opäť číry.Pridáme mleté papriky a hrniec stiahneme z platne bokom,čím sa nám paprika pekne naviaže na tuk a pustí éterické oleje aj farbu.Hrniec po chvíli presunieme opäť na zdroj tepla,podlejeme vodou-asi 1dl,ktorú necháme vydusiť,vložíme stehná,pcr papriku,prelisovaný cesnak,dolejeme vodu tak aby stehná vyčnievali, a dusíme 30-40 minut podľa velkosti stehien.Po udusení mäso vyberieme a šťavu prejdeme ponorným mixérom/nie je potrebné/,čím sa nám štava zahustí a bude bez kúskov cibule jemne hladká.čiže žiadna múka a už určite nie zátrepka,ktorú volám lep. Ako prílohu som zvolil halušky.
ale rcp parádny, u nás robíme najviac so "spätzlami" z AT, a keď niekto chce, pridá smotanu navrch. 5*****
www.google.sk/search?q=pcr+paprika&client=opera&a...
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-kuracie-stehna-v-marinad...
Varievam toto dosť často... a cesnak tam fakt patrí.
tvoj komentár ma konečne donútil pochváliť recept, ktorý som si osvojila na prípravu dokonalého perkeltu z kuracích stehien. Nie, omáčka takto urobená nie je vôbec, ale vôbec riedka, keď sa dodrží postup. A kosti naozaj dajú tomuto jedlu, tak ako mnohým podobným, špecifickú chuť. Ak ich chceš vynechať, nech sa páči, ale potom sa nesťažuj, že to nie je ono, že je to také obyčajné, fádne...
ta cibula je rozmixovana a tym omacku mierne zahusti,ked chcete husttejsiu,pouzite zahustovadlo,ale moja konzistencia je spravna.
namiesto stehiem pouzite mäso ake vam vyhovuje,dolezite je dodrzat spravnu metodiku,a o tom ten recept je.
tiez mi neda nezareagovat:
1, v nazve je jasne uvedene Perkelt z kuracich stehien
2, v uvode su uvedene alternativy
3, perkelt sa vzdy vari s kozou a kostami
4, myslim, ze chces len rypat
...u nás (v KE) už nepredávajú, ani na trhu... minule som sa pýtala, že prečo, tak vraj ľudia nekupovali...nuž neviem, táto bola najlepšia do základu pod mäso , alebo na lečo. Nuž škoda.
jedinecnost rozsiruje obzory.