Foto: radox1
Hus som nejedol ani nepamätám,vždy len kačice.V Tescu mali akciu za 2,60€,za za celu hus som dal 11€,čo bola super cena.Samozrejeme domáca je Zobraziť celý popisHus som nejedol ani nepamätám,vždy len kačice.V Tescu mali akciu za 2,60€,za za celu hus som dal 11€,čo bola super cena.Samozrejeme domáca je iná liga,ale výsledok bol viac než uspokojivý.Hus bola mäsitá,takže sa velmi nespiekla,a ešte mi ostalo asi 3dl masti.
porcie
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou,a necháme ju odstáť do druhého dna.Hus dobre ponatierame mliekom, do brušnej dutiny vložíme 2 jablká a mierne podlejeme vodou-asi 1cm od dna.Do rúry na spodok vložíme široký pekáč s vodou,rozhorúčime ju na 230° a vložíme odokrytú hus.Po 15 minútach stiahneme teplotu na 130° a pečieme 4 hodiny.Pekáč s vodou nám v rúre vytvára vlhko a zabranuje vysušovaniu,hus sa bude pomaly piect, prirodzene postupne hnednúť a nie pod pokrievkou dusiť.Rúru počas pečenia neotvárame aby sme neprerušovali bod tepla a vlhka,len po 2 hodinách ju otočime a popolievame výpekom.Po 4 hodinách ak nie je kôrka dostatočne chrumkavá ju docielime rýchlym dopečením na 230°. Ako prílohu si každý volí sám,receptov na knedlu a kapustu je tu akurát tak dosť. Rada:Odporúčam si rúru skontrolovat teplomerom,či skutočne zvolená teplota je reálna,lebo je bežné že rúry hrejú o 10-15° menej.
@lubkabubka , ešteže nám ten fernet zostal....
nádherné foto, si macher, to ti ja hovoriť nemusím.
*****
@paploska staci, ved je syte maso
varecha.pravda.sk/recepty/loksovniky-fotorecept/45613-rec...
Dík, že si pripomenul, že máme ešte jednu v mrazničke ;)
*****
kožu si prečo nenarezal? mala asi málo tuku, dosť malá hus.
to vám musel stačiť veľmi malý pekáč DDDDD
Hovädzie kocky na červenom víne
varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecena-hus-s-pecenymi-ja...
rok 2014:
28. decembra 2014 o 11:05 - krásne do chrumkava upečená husička
*****
2015:
pusta1, dnes 20:00
@radox1 , zrejme ste ešte nevidel poriadnu a vypečenú hus :-)
....žeby schizofrénia?
ty rada veľmi používaš slová, ktorým absolútne nerozumieš DDDDD
najmä, ak ide o zdravotnícke termíny, tým si dávno už známa.
ja som o vašej pani nič zlé nepovedala, práve naopak.
to vy ste sa obul do nej, do mňa.
a kde ste celý čas bol, v kútiku sa dovtedy tichučko tešil celému...
skúste troška uvažovať, v obchode tiež predávajú pekné malé husy, asi 6 - 7 kg, ak táto vaša mala tak málo kg, tak nebola ešte ani taká veľká, ako husy, než ich začnú vykrmovať, pre niečo ich museli zabiť už oveľa skôr a ešte k tomu boli v akcii, tak bol na to vážny dôvod a
neboli ani kvalitné, preto boli také lacné.
a vy ste sa na takéto niečo ulakomil...a týmto sa tak chválite.
to vy však rád, :-)
tie 3 dcl tuku, čo píšete, že sa vypieklo, to je pri tak chudej húske nezmysel, ktorý vám uvrí len ten, kto hus ešte nepiekol.
môj recept na pečenú hus hodnotili takí varecháči, ktorí sa v husiach vyznajú, každý jeden komentár je s uznaním a pochvalou.
zvláštne, že pod vašim receptom nevidím týchto varecháčov, verte, že keby vaša hus za to stála, aj tú by pochválili.
mne je jedno, ako ju robíte vy, robte si hus po svojom, ja tiež tak, ako som naučená a nepiekla som v živote len jednu hus, na to sa spoľahnite!
prosím ťa, kde si bola celý ten čas, ked tu urážali mňa???
prečo si sa neozvala vtedy???
to si od vás vyprosím!!!
berte na vedomie!!!
preco urazate,ta moja hus je na poklope z pekaca,ktory ma 48cm,cize ziadna malicka huska,a na rozdiel od vas neklamem,a napisem pravy povod..kolko krat ste uviedli v receptoch-domaca a nakoniec to bolo z obchodu?
asi toho je viac @radox1 ,
vonkoncom som vás neurážala, napísala som, ako to v obchodoch je.
pre mňa za mňa kupujte dalej svoje prvotriedne výberové veci, ja som vám napísala svoj komentár v dobrom.
nikdy som vas osobne neurazil,k vasej osobe a sukromiu sa nevyjadrujem,vzdy iba k receptu.pisem rychlo,priamo a bez obalu tu vseobecne,ale vzdy iba o recepte.to ze sa tu niekto uraza a nedokaze vstrebat radu alebo kritiku,je jeho problem.to vy ste zacali ist do osobnych invektiv.
tie urážky od vás voči mne sú pod receptami.
a áno, moje súkromie vás opakovane zaujímalo, aj ste ho rozoberali, nič vás do toho nie , vás vás to netýka.
čo sa týka varenia, vy mi vnucujete svoje spôsoby, zatiaľčo ja vám svoje nie.
to nie je, že ich nevstrebem, ja tak variť nemienim, vy si varte vaše recepty ako vy chcete a ja si budem variť tie svoje, ako ja uznám.
nebudem sa s vami dalej vybavovať, neradte mi, nezaoberajte sa mnou, neodpovedajte mi už, nereagujte na mňa nikde, starajte sa láskavo len o seba!!!
dakujem.
Ps: inak parádny recept, piekol som podľa teba na 130° a nádhera, len presolené
Tu sa potvrdilo, ze jednoduche recepty prinasaju najlepsie vysledky.
Prajem pekne sviatky.
mäso je mäkké a koža chrumkavá. K husi som pripravil červenú kapustu na sladko s trochou červeného vína a trstinového cukru a knedľou. Bolo to vynikajúce a obžerstvo. Teraz ležím a lapám po dychu.....
Stačí
dnes som len polovicu 4,5 kg piekol, 2 deti, dvaja dospelí a ešte pre 2 - 3 zostalo