Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...
Slávky marinara
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť....
Pečené morčacie krídla
Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla,...
Vianočná hríbovica
Bol som obdarovaný pohárom sušených húb do kapustnice, ale časť som odobral a použil na moju...
Šošovicovica
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú...
Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...
Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela...
Dusený ázijský bôčik
Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú...
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom...
Silný slepačí vývar
V nedeľu polievka nesmie chýbať, či už v chladnejších mesiacoch alebo po sobotných akciách, aby...
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
Bryndzová lokša
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší,...
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...
Dolnozemská sárma
Tento recept je mojej starkej, (dolnú zem obývali presídlení slováci, preto dolnozemská)ktorá túto sármu vždy pripravovala na...
Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...
Lúskový krém so strateným vajcom
Dostali sa mi do rúk od svokry čerstvé fazuľové lúsky, tak som pripravil tento krém- omáčku, ...
Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, ...
Ďumbierovo-marhuľový čaj
Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný...
Perkelt z kuracích stehien
Ked perkelt, tak bez smotany(smotana ide do paprikášu), tento je z kuracích stehien spolu s kosťou-kosť dodá...
Pomaly pečený močing so šampiňónmi
Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus...
Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon)
Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie, tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.
Pečená hus
Hus som nejedol ani nepamätám, vždy len kačice. V Tescu mali akciu za 2, 60€, za za...
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...
Krémová polievka Nameko
Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé, tak pre tých, ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka....
Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.
Paprikáš z králika
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik, tak tentoraz som ho spravil takto.
Sépiové tagliatelle Frutti Di Mare
Kedze je čas na nič a na bicykel sa nedá íst, v lidli som kúpil sépiové čerstvé...
Tagliatelle al limone
Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.
Králik na dijonskej horčici
Mám králika rád na viacero spôsobov, ale tento je môj najoblúbenejší.
Tartar zo sviečkovice
Z minulého receptu (http://varecha. pravda. sk/recepty/steak-medium-s-brusnicovym-gelom/48520-recept. html ) mi zostali konce sviečkovice a čo môže byť lepšie...