Tartar zo sviečkovice

radox1 - fotkaradox1, 18. februára 2014
Tartar zo sviečkovice
Foto: radox1

Z minulého receptu (http://varecha.pravda.sk/recepty/steak-medium-s-brusnicovym-gelom/48520-recept.html ) mi zostali konce sviečkovice a čo môže byť lepšie ako tatarák.Sviečkovicu môžeme nahradit iným druhom hovädzieho mäsa-odležaným hov.zadným,roštenkou alebo falošnou sviečkovou.

2-3
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Mäso naškkriabeme alebo nasekáme nožom na malé kocky,prinajhoršom zomelieme na mlynčeku-použijeme šajbu s väčším priemerom 0,5cm.Možeme použit robot so sekacími nožmi a mäso pulzom nasekať,ale v žiadnom prípade nespracujeme mäso na kašu.

    Tartar zo sviečkovice - obrázok 1
  2. 2

    Ochutenie a nakoniec aj výber surovín je čisto individuálna disciplína,nakoľko vyslovene pravý recept neexistuje,v iných krajinách uprednostnujú úplne iné suroviny a niektorí úplny minimalizmus-čiže len suché koreniny a mäso.V každom prípade treba s koreninami narábať opatrne aby sme veľmi neprerazili chuť samotnéno mäsa.Ja som zástanca prípravy dopredu,je dobré aby sa koreniny v mäse odležali aspon 2 hodiny pred podávaním.

  3. 3

    Klasická príloha sú hrianky-ja som urobil hriankové hranolky- a cesnak,ale ja som použil cesnak aj konfitovany,ktorý je ľahší a menej agresívny.

  4. 4

    konfitovaný cesnak: cesnak aj so šupkou vložíme do oleja-masti tak aby bol ponorený,a tiahneme pomaly do vtedy,kým nezačne hnednúť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
wow, nadhera, ja radsej miesto tabasca chilli papricky, precitaj si co za hovadiny su v tom tabascu, ako dlho asi konfitujes ten cesnak?
ja som dal chili pastu,tiez nemam tabasco.asi 20-30 minut tesne pod bodom varu, isli z neho take bublinky.
toto je lahôdka,ktorú mávame občas ...pripravuje partner :-)