Foto: radox1
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Porcie kapra dobre nasolíme a necháme odstáť. Pripravíme si marinádu: Maslo roztopíme, pridáme všetky koreniny,prelisovaný cesnak, šťavu a kôru z citróna. Pripravenou kašičkou dobre ponatierame kapra a necháme cez noc odstáť.
- 2
Na dno pekáčika vložíme koliečka cibule na ňu uložíme porcie kapra kožou hore. Pridáme cesnak, šupky z cibule, citrón a chilli papričku na dekor. Zásadne ničím nepodlievame, potrebujeme rybu grilovať a nie dusiť. Rozpálime v rúre horné teleso - gril na 210°, mriežku presunieme do hornej tretiny rúry, vložíme pekáčik a pečieme 10 max.15 minút podľa veľkosti kapra. Použit môžeme akýkoľvek druh rýb, takto grilujem pstruhy, aj morské ryby. Odporúčam kožu zachovať, jednak je chutná, ale hlavne drží šťavu a mäso nevysychá. Komu prekáža, môže ju stiahnuť po upečení.
- 3
Krémové zemiaky: Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na prepustenom masle, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, štipku kurkumy (ml. papriky, šafranu), ml. č. korenie, zalejeme smotanou a varíme do krémovej konzistencie. Nakoniec pridáme petr. vňať a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*