Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi

radox1 - fotkaradox1, 16. mája 2016 11:09
Ďalšie recepty »
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmiFoto: radox1

Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.

2
porcie
20 min
príprava
10-15 min
na 210 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Porcie kapra dobre nasolíme a necháme odstáť. Pripravíme si marinádu: Maslo roztopíme, pridáme všetky koreniny,prelisovaný cesnak, šťavu a kôru z citróna. Pripravenou kašičkou dobre ponatierame kapra a necháme cez noc odstáť.

  2. 2

    Na dno pekáčika vložíme koliečka cibule na ňu uložíme porcie kapra kožou hore. Pridáme cesnak, šupky z cibule, citrón a chilli papričku na dekor. Zásadne ničím nepodlievame, potrebujeme rybu grilovať a nie dusiť. Rozpálime v rúre horné teleso - gril na 210°, mriežku presunieme do hornej tretiny rúry, vložíme pekáčik a pečieme 10 max.15 minút podľa veľkosti kapra. Použit môžeme akýkoľvek druh rýb, takto grilujem pstruhy, aj morské ryby. Odporúčam kožu zachovať, jednak je chutná, ale hlavne drží šťavu a mäso nevysychá. Komu prekáža, môže ju stiahnuť po upečení.

    Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Krémové zemiaky: Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na prepustenom masle, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, štipku kurkumy (ml. papriky, šafranu), ml. č. korenie, zalejeme smotanou a varíme do krémovej konzistencie. Nakoniec pridáme petr. vňať a premiešame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist