Vianočná hríbovica

radox1 - fotkaRadox1, 46 ročný muž, 3. decembra 2017 14:25
Ďalšie jeho recepty »

Vianočná hríbovicaFoto: radox1

Bol som obdarovaný pohárom sušených húb do kapustnice, ale časť som odobral a použil na moju obľúbenú polievku. Idú Vianoce, a v niektorých rodinách sa táto polievka podáva počas štedrovečernej večere, takže môže poslúžiť aj ako inšpirácia.

4-6
porcie
15 min
príprava
70-80 min
tepelná úprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Sušené huby prepláchneme tečúcou vodou a namočíme asi na hodinu tak, aby boli ponorené. V hrnci na masle opražíme nakrájanú cibuľu na kocky do zlata, pridáme nakrájaný cesnak, rascu, papriku, ešte opražíme, následne pridáme hl. múku, ktorú opražíme do mandľovej farby. Zalejeme polovicou vývaru, povaríme, hrniec stiahneme bokom a ponorným mixérom všetko premixujeme na hladkú hmotu. Následne pridáme huby aj s vodou v ktorej sa kúpali, bob.list, sušené paradajky, kto chce može aj koreňovú zeleninu, zbytok vývaru-vody, nové korenie a varíme asi hodinu. Pred koncom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, dochutíme soľou a ml. korením. Po vypnutí rozdrvíme v dlaniach majoránku, pridáme petr.vnať a necháme prikryté dôjsť asi 10 minút. Samozrejme sušené huby je možné nahradiť čerstvými, hlivou alebo šampiňónmi, a vývar je možné nahradiť aj mliekom, kyslou kapustovou šťavou alebo smotanou.

    Vianočná hríbovica - obrázok 1
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist