Šošovicovica
Foto: radox1
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú polievku ako hlavný chod.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu premyjem a namočím na noc do vody, údené koleno uvarím vo vode, oberiem, tretinu zjem s chrenom a horčicou, zbytok nakrájam na malé kúsky.
- 2
Cibuľu nakrájame na malé kocky, vložíme do rozohriatej masti, pridáme rascu, posolíme a pomaly restujeme do zlatohneda. Potom vyrestujeme v masti a cibuli paradajkový pretlak tak, aby sa masť opäť vyčírila, pridáme ml.papriku, chilli-feferónku, čierne korenie, premiešame a hrniec stiahneme nabok, aby nám paprika nezhorkla, a zároveň sa v masti dobre vyluhovala. Zalejeme vodou, v ktorej sa kúpala šošovica, necháme prevrieť a ponorným mixérom masu rozmixujeme na hladkú pastu, vďaka ktorej sa polievka zahustí, ostane hladká a nepotrebujeme žiadnu múku. Následne pridáme mrkvu, šošovicu, petržlen, bob. list, dolejeme vodou a varíme do vtedy, kým nebude šošovica mäkká. 15 minút pred koncom pridáme na kolieska nakrájanú klobásu alebo párok, mäso z kolena, prepasírovaný cesnak a dovaríme. Nakoniec v dlaniach rozmrvíme majorán, hrniec prikryjeme a necháme odstáť 15 minút. Hotovo.
- 3
Zamenením šošovice za fazuľu uvaríme pre zmenu fazuľovicu, postup je identický, ale k nej pasujú ešte slíže.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nikto nepise ze musi.kazdy nech si ju máca ako chce.ja cez noc a som spokojny.
OK. Ani já tě přece k ničemu nenutím. Spokojenost nade vše.