Šošovicovica

radox1 - fotkaradox1, 3. októbra 2017 11:19
Ďalšie recepty »
ŠošovicovicaFoto: radox1

Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú polievku ako hlavný chod.

5-6
porcií
20 min
príprava
50-60 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šošovicu premyjem a namočím na noc do vody, údené koleno uvarím vo vode, oberiem, tretinu zjem s chrenom a horčicou, zbytok nakrájam na malé kúsky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na malé kocky, vložíme do rozohriatej masti, pridáme rascu, posolíme a pomaly restujeme do zlatohneda. Potom vyrestujeme v masti a cibuli paradajkový pretlak tak, aby sa masť opäť vyčírila, pridáme ml.papriku, chilli-feferónku, čierne korenie, premiešame a hrniec stiahneme nabok, aby nám paprika nezhorkla, a zároveň sa v masti dobre vyluhovala. Zalejeme vodou, v ktorej sa kúpala šošovica, necháme prevrieť a ponorným mixérom masu rozmixujeme na hladkú pastu, vďaka ktorej sa polievka zahustí, ostane hladká a nepotrebujeme žiadnu múku. Následne pridáme mrkvu, šošovicu, petržlen, bob. list, dolejeme vodou a varíme do vtedy, kým nebude šošovica mäkká. 15 minút pred koncom pridáme na kolieska nakrájanú klobásu alebo párok, mäso z kolena, prepasírovaný cesnak a dovaríme. Nakoniec v dlaniach rozmrvíme majorán, hrniec prikryjeme a necháme odstáť 15 minút. Hotovo.

    Šošovicovica - obrázok 2
  3. 3

    Zamenením šošovice za fazuľu uvaríme pre zmenu fazuľovicu, postup je identický, ale k nej pasujú ešte slíže.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist