Pečené morčacie krídla
Pečené morčacie krídla

Pečené morčacie krídla

radox1 - fotkaradox1, 8. januára 2018
Pečené morčacie krídla
Foto: radox1

Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla, ale samozrejme môžete použiť akýkoľvek iný druh mäsa s Zobraziť celý popisKeď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla, ale samozrejme môžete použiť akýkoľvek iný druh mäsa s kožou.

5-6
porcií
20 minút
príprava
120-140 minút
na 130 °C

Suroviny

4 ks
100 g
6 strúčikov (prelisovaný)
2 PL
1 KL (chlli)
2 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si kašičku: Maslo s medom roztopíme, pridáme všetky suroviny okrem cibule, ktorú potom nakrájame na kolieska. Kašičkou dobre ponatierame krídla a odložíme na noc do chladničky. Nakrájanou cibuľou vystelieme pekáč a na ňu položíme krídla kožou hore.

    Pečené morčacie krídla - obrázok 1
  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 230 °C, nastavíme horný aj dolný ohrev a vložíme odokrytý pekáč do strednej polohy rúry. Zároveň ešte na dno rúry vložíme široký pekáč/nádobu s vodou, vďaka ktorej sa vytvorí v rúre vlhko a mäso nebude vysychať - taký domáci konvektomat. Po 15. minútach stiahneme teplotu na 130 °C a pečieme bez otvárania dvierok 90 až 120 minút podľa veľkosti krídiel, moje boli dosť veľke, jedno vážilo asi 400 g. Na záver krídla dobre polejeme výpekom, prepneme iba na gril a spravíme chrumkavú kôrku. Šťavu aj s výpekom zlejeme, zvaríme do požadovanej konzistencie, poprípade precedíme. Ako prílohu som použil dusenú ryžu a marhuľový kompót.

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto, bezva recept, slintám jako bernardýn. Maso doma není. Zato čerstvě upečený kváskový chlebík, ještě horký. Vyměníím, pokud se dá... alespoň virtuálně. Naplánuju a urobím.
2x ocek a frezia
2010
Pekny recept, vyskusam ked teplota klesne na normalnejsie hladiny.
frezia
Taketo pekne upecene dobroty ma rada. Coskoro urobim.
radox1
@2010 (8.1.2018 17:56)

ja ti zavidim to teplo,neznasam zimu odvtedy,co nemozem lyzovat.
radox1
ide to aj v teple.doteraz spominam na odrete boky po pade.



evanaaa
@Radox , takže nielen slová, ale aj činy :-) Páčia sa mi tie "krídelká" aj to marinovanie, veruže si recept uložím na lepšie časy, ja som ich už aj piekla asi raz, ale väčšinou som z nich robila polievku.....a ešte ma napadlo, v nedeľu budem piecť morčacie stehno, snáď by sa tá kašička dala uplatniť aj naň. Zatiaľ......
siisa
Parádne upečené a krásne foto . Určite je to dobrota :)
1x haji
tiginko
@Radox1 (8.1.2018 18:09)

ja chvalabohu po plastikách predných skrížených väzov na oboch kolenách ešte stále môžem a milujem zimu a sneh. Musí to byť ťažké...
tiginko
zvyknem piecť morčacie stehná, krídla sa mi zdajú akési málo mäsové. Ale tie tvoje vyzerajú veľmi lákavo, možno zmením názor :-)
arnilka
morčacie krídla zvyknem piecť, sú veľmi chutné. Tvoja marináda ma dostala, ukladám a sú najbližšie v pláne :-)
foto je prudko jedlé!
alex37
krásne krídelká, fajnové chrumkavé, z krídiel zvyknem robiť polievku, ale už som aj piekla. Marináda ma zaujala.
radost
@Tiginko (9.1.2018 00:24)

na úrazy bacha..pamätaj-žabko-množstvo varecháčov ťa tu čaká..:-)
/tá štatistika zimná morbídna ma ľaká/
motyka
Dala by som si. Aj pre mňa nová - zaujímavá marináda. Ukladám, aby som nezabudla.
cesminaz
Morčacie krídla zbožnujem,pečiem ich často.Väčšinou len so solou,alebo s cesnakom a mätou.Aj tvoje musia chutit fantasticky,raz vyskušam.
begonia2
Mne sa to páči beriem to so všetkým. Robievam tiež takú marinádu, len ja do nej dám ešte čili.
monty469
Morčacie kridla nezvyknem kupovat, no pri pohlade na tento recept kupim a vyskusam. Vyzera to velmi dobre
elysa
Tak včera som piekla tieto krídla aj ja, môj si našiel tento recept... A našiel dobre, pečie sa to bezprácne samo... A ešte to aj dobre chutí... Mám rada pomalé pečenie mäsa, osvedčilo sa mi, a ani tu nesklamalo... Ďakujem za recept, pekný večer


1x haji