Foto: radox1
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta.Okrem hlavného chodu sa môže podávať aj ako príloha k rybám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V širokej panvici orestujeme na oleji cibuľu,neskôr aj cesnak do sklovita,pridáme nepremytú(môžeme rýchlo iba opláchnuť aby sme nezmyli škrob) ryžu a dobre orestujeme.Prilejeme víno,necháme ho dobre odparit.Okoreníme,osolíme,pridáme polovicu nakrájaného avokáda na kocky,štavu z limetky,stále miešame a postupne prilievame po naberačkách vrelý vývar.Ked už bude ryža aldente,pridáme nakrájaný pór na pásiky,2.polovicu nakrájaného avokáda,wasabi pastu a kaviár,prevaríme,odstavíme od zdroja a vmiešame studené maslo.Výsledkom má byt risotto konzistencie lávy-musí sa dať liať,žiaden štrk. Dobrú chuť.
***** dávam.
nemaj mi to za zlé, ale troška by si mohol popustiť zo svojej ješitnosti, nie iba ty varíš dobre, uznávam, že tvoje recepty sú skvelé.
..." neznamena ze viete varit."
lebo ani ty nevieš, či vie variť?
viem určite, že ty variť vieš, nepodceňovala by som.
V obecných internetových diskusích je standart tykání. V oficiálních diskusích (např. stránka „Otázky a odpovědi“ na webu obce nebo firmy) a v některých odborných a akademických diskusích může být standardem vykání.
V každé diskuzi je vhodné dodržovat pravidla SFS - slušně, fakticky, smysluplně.
@radox1 , ten recept nema chybu.. chodim ho tu obdivovat uz od vlozenia.... sa na neho chystam zajtra..vdaka:)
nerobím žiadnu roztlieskavačku, len som vyjadrila svoj názor a o recepte som sa vyjadrila veľmi pozitívne ako aj o kuchárskom umení
@radox1
@nalpa , pokiaľ už ide o tykanie, aj mňa starú kozu, prepáč za výraz, istá mladá varecháčka vyzvala nedávno, aby som jej netykala a pritom mi ona zatykala drzo ako prvá.
inak súhlasím s tebou.
Hlavne autora receptu.
Čo sa týka komentárov, veľmi pekné je, že @jozefj sa Ti ospravedlnil. Ale veľmi ma pobavilo, že Jej Veličenstvo Najvyššia Ješitnosť tu, na @varecha. sk, Tebe vyčíta ješitnosť. Prepáč, ale nedalo mi to.....