Wasabi risotto

radox1 - fotkaradox1, 5. novembra 2014
Wasabi risotto
Foto: radox1

Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta.Okrem hlavného chodu sa môže podávať aj ako príloha k rybám.

2
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g
1 ks
50 g
1 pl
1 pl
1 ks
2 ks
1 ks
0,5 - 1 l
1,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V širokej panvici orestujeme na oleji cibuľu,neskôr aj cesnak do sklovita,pridáme nepremytú(môžeme rýchlo iba opláchnuť aby sme nezmyli škrob) ryžu a dobre orestujeme.Prilejeme víno,necháme ho dobre odparit.Okoreníme,osolíme,pridáme polovicu nakrájaného avokáda na kocky,štavu z limetky,stále miešame a postupne prilievame po naberačkách vrelý vývar.Ked už bude ryža aldente,pridáme nakrájaný pór na pásiky,2.polovicu nakrájaného avokáda,wasabi pastu a kaviár,prevaríme,odstavíme od zdroja a vmiešame studené maslo.Výsledkom má byt risotto konzistencie lávy-musí sa dať liať,žiaden štrk. Dobrú chuť.

    Wasabi risotto - obrázok 1

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
Waw, toto jednoznačne vyskúšam, lebo presne viem, komu tým urobím mimoriadnu radosť. To bude super prekvapko, veľmi si ma potešil! Jediný problém bude s tým kaviárom, som síce na 12.poschodí, lieta mi tu všeličo - holuby, straky, poštolka a najnovšie chodia sýkorky na slnečnicove semienka, ale rybu som okolo letieť ešte nevidela :-) Ale teraz vážne, ukladám a skúsim :-)
Tak ale porovnavat fajne rizoto ku hrachovej polievke...to je prejav.Nemusi byt rizoto ani take extra lavove ,ale je to chutnejsie a ja mam veru take radsej.Ja nerozumiem jednej veci:naco komentovat,ked ani nevies.A keby je tu moje oblubene ,,morske´´s atramentom,to by sa k comu prirovnavalo?
prepáč mi, ja som reagovala len na tú časť, ktorú si napísal ty, citujem:
..." neznamena ze viete varit."
lebo ani ty nevieš, či vie variť?
viem určite, že ty variť vieš, nepodceňovala by som.
@jozefj , ,, pouzivas net, mal by si vediet aj etiku na nete, takze v skratke :
V obecných internetových diskusích je standart tykání. V oficiálních diskusích (např. stránka „Otázky a odpovědi“ na webu obce nebo firmy) a v některých odborných a akademických diskusích může být standardem vykání.
V každé diskuzi je vhodné dodržovat pravidla SFS - slušně, fakticky, smysluplně.
@radox1 , ten recept nema chybu.. chodim ho tu obdivovat uz od vlozenia.... sa na neho chystam zajtra..vdaka:)
@nalpa , no taaaak :-)
nerobím žiadnu roztlieskavačku, len som vyjadrila svoj názor a o recepte som sa vyjadrila veľmi pozitívne ako aj o kuchárskom umení
@radox1
@nalpa , pokiaľ už ide o tykanie, aj mňa starú kozu, prepáč za výraz, istá mladá varecháčka vyzvala nedávno, aby som jej netykala a pritom mi ona zatykala drzo ako prvá.
inak súhlasím s tebou.
@napla ,este som tam chcel pridat namocene morske riasy,ale bal som sa ze prerazia chut.tu druhu cast nakrajaneho avokada na kocky daj uplne na konci,mne sa nechtiac rozvarili.daj vediet vysledok.
@radox1 , .. co som nedostala je zeleny kaviar...:(..a ani nenajdem.. bude bez neho..nemam na vyber .. to risotto som slubila, od samotneho vlozenia sa tym receptom vytahujem , aku dobrotu a specialitu nachystam:-)....drz palce ;-)
@radox1 , risotto bolo bajecne...proste bajecne...chut wasabi a ten zamat co mu da avokado, jemnost poru,..chute sa snubili nadherne..co ti budem vraviet..zhodli sme sa ze lososa som k tomu nemusela....samo o sebe je uzasne.. dopili k tomu biele vinko s praclikmi ....vdaka :)

Pridaj komentár k receptu: