Wasabi risotto

radox1 - fotkaradox1, 5. novembra 2014
Wasabi risotto
Foto: radox1

Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta.Okrem hlavného chodu sa môže podávať aj ako príloha k rybám.

2
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g
1 ks
50 g
1 pl
1 pl
1 ks
2 ks
1 ks
0,5 - 1 l
1,5 dl




Postup

  1. 1

    V širokej panvici orestujeme na oleji cibuľu,neskôr aj cesnak do sklovita,pridáme nepremytú(môžeme rýchlo iba opláchnuť aby sme nezmyli škrob) ryžu a dobre orestujeme.Prilejeme víno,necháme ho dobre odparit.Okoreníme,osolíme,pridáme polovicu nakrájaného avokáda na kocky,štavu z limetky,stále miešame a postupne prilievame po naberačkách vrelý vývar.Ked už bude ryža aldente,pridáme nakrájaný pór na pásiky,2.polovicu nakrájaného avokáda,wasabi pastu a kaviár,prevaríme,odstavíme od zdroja a vmiešame studené maslo.Výsledkom má byt risotto konzistencie lávy-musí sa dať liať,žiaden štrk. Dobrú chuť.

    Wasabi risotto - obrázok 1

Diskusia k receptu

katka78
Waw, toto jednoznačne vyskúšam, lebo presne viem, komu tým urobím mimoriadnu radosť. To bude super prekvapko, veľmi si ma potešil! Jediný problém bude s tým kaviárom, som síce na 12.poschodí, lieta mi tu všeličo - holuby, straky, poštolka a najnovšie chodia sýkorky na slnečnicove semienka, ale rybu som okolo letieť ešte nevidela :-) Ale teraz vážne, ukladám a skúsim :-)
radox1
ten kaviar sa vola tobiko a maju ho bezne v tescu.
hubata
Páči sa mi vtipné prirovnanie: rizotto konzistencie lávy-musí sa dať liať,žiaden štrk......
jarunka
To by som velmi rada ochutnala, mam rada taketo experimenty.
mamatata2
Môj muž len po tomto riedkom rizote túži, videl to niekde v telke, vyskúšam teda podľa teba.
jozefj
Vyzerá ako hustá polievka , ale prečo nie.Každý máme inú estetiku varenia.
jozefj
Nepomýli ste sa? veď je to hrachová kaša.
jozefj
Vy ste ešte nebol na tomto svete keď som ja už varil.Prosím netykajte mi .
svedka
Tak ale porovnavat fajne rizoto ku hrachovej polievke...to je prejav.Nemusi byt rizoto ani take extra lavove ,ale je to chutnejsie a ja mam veru take radsej.Ja nerozumiem jednej veci:naco komentovat,ked ani nevies.A keby je tu moje oblubene ,,morske´´s atramentom,to by sa k comu prirovnavalo?
pusta
@radox1 , mne sa recept veľmi páči.
***** dávam.
nemaj mi to za zlé, ale troška by si mohol popustiť zo svojej ješitnosti, nie iba ty varíš dobre, uznávam, že tvoje recepty sú skvelé.
pusta
prepáč mi, ja som reagovala len na tú časť, ktorú si napísal ty, citujem:
..." neznamena ze viete varit."
lebo ani ty nevieš, či vie variť?
viem určite, že ty variť vieš, nepodceňovala by som.
nalpa
@jozefj , ,, pouzivas net, mal by si vediet aj etiku na nete, takze v skratke :
V obecných internetových diskusích je standart tykání. V oficiálních diskusích (např. stránka „Otázky a odpovědi“ na webu obce nebo firmy) a v některých odborných a akademických diskusích může být standardem vykání.
V každé diskuzi je vhodné dodržovat pravidla SFS - slušně, fakticky, smysluplně.
@radox1 , ten recept nema chybu.. chodim ho tu obdivovat uz od vlozenia.... sa na neho chystam zajtra..vdaka:)
pusta
@nalpa , no taaaak :-)
nerobím žiadnu roztlieskavačku, len som vyjadrila svoj názor a o recepte som sa vyjadrila veľmi pozitívne ako aj o kuchárskom umení
@radox1
@nalpa , pokiaľ už ide o tykanie, aj mňa starú kozu, prepáč za výraz, istá mladá varecháčka vyzvala nedávno, aby som jej netykala a pritom mi ona zatykala drzo ako prvá.
inak súhlasím s tebou.
radox1
@napla ,este som tam chcel pridat namocene morske riasy,ale bal som sa ze prerazia chut.tu druhu cast nakrajaneho avokada na kocky daj uplne na konci,mne sa nechtiac rozvarili.daj vediet vysledok.
nalpa
@radox1 , .. co som nedostala je zeleny kaviar...:(..a ani nenajdem.. bude bez neho..nemam na vyber .. to risotto som slubila, od samotneho vlozenia sa tym receptom vytahujem , aku dobrotu a specialitu nachystam:-)....drz palce ;-)
nalpa
@radox1 , risotto bolo bajecne...proste bajecne...chut wasabi a ten zamat co mu da avokado, jemnost poru,..chute sa snubili nadherne..co ti budem vraviet..zhodli sme sa ze lososa som k tomu nemusela....samo o sebe je uzasne.. dopili k tomu biele vinko s praclikmi ....vdaka :)
1x radox1
babav
Fajnovy recept.Vdaka za inspiraciu .KK :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia