Krémová polievka Nameko

radox1 - fotkaradox1, 7. októbra 2014
Krémová polievka Nameko
Foto: radox1

Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé,tak pre tých,ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohár 330ml
2 PL
50 g
1/2 l
250 ml
500 g
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky,zalejeme vodou len tolko aby boli ponorene,pridáme sol,rascu,b.list a uvaríme do mäkka.

    Krémová polievka Nameko - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú cibuľu na kocky opražíme na masle do zlata,pridáme hl.múku a urobíme zápražku(múka má byť svetlohnedá),pridáme mlieko a dobre prevaríme asi 15 minút.Stiahneme hrniec bokom,masu dobre premixujeme ponorným mixerom,aby bola hladká.Potom dáme nazad na zdroj tepla,pridáme scedené hríbiky,sl.smotanu,zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili,dochutíme cukrom,soľou,s octom opatrne lebo hríbiky su kyslé,povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.Podávame so strateným vajcom.Samozrejme môžeme použiť akékolvek iné huby-hríby.

    Krémová polievka Nameko - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Huby, Polievky, Predjedlá, Varené, Vegetariánske jedlá

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
co mate s tymi hribikmi.
uvodna veta znie jasne:
Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé,tak pre tých,ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka.
to ze som ju v popise receptu nazval hribikmi bolo jasne myslene obrazne,lebo vyzeraju ako male hriby.slovo hrib je bezne preferovane slovo-bol som vcera na hriboch a nie na hubach, atd.
@radox , chlape, odo mňa a od manžela máš nobelovú cenu aj so zlatou vareškou v jednom, za nápad do zemiakovej kyslej, ktorú teda pravidelne v zimnejšom, jesennom období varievam pridať sterilizované huby. Koľko som sa ja uhundrala, ked mi vláčil koše húb a ja sama si spracuj a len zavárať chcel, lenže nik ich neje len on. No a toto je bomba využitie, za nás Ti ďakujem veľmi pekne, mňa osobne by to do konca života nenapadlo. Ja som si uvarila zemiaky, cibuľku usmažila, zaliala mliekom a pridala hrsť uvarených zemiakov a tak zahustila, následne smotany, zemiaky s vodou, dala som aj bobkový list vyvariť no a na koniec huby scedené, dala som hríby aj suchohríby, hríby som prepláchla, to ťahavé mi vadí, prevrelo a hríby chrumkajúce, ocot mi už nebolo treba, lebo som dala dve trojdecové poháre, takže kyslosť bola z nich, len dosoliť, cukor, kôpor, výborná, na jednotku s *. ešte raz vdaka.