Foto: radox1
Ked ryba,vždy čerstvá a nie mrazená plná vody.A ked sladkovodná,prečo nie pstruh.
porcia
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Celého pstruha dobre očistíme od zbytku šupín, umyjeme, osušíme,spravíme zárezy a osolíme.Môžeme použit aj filety,ja ale preferujem ryby v celku,lebo kostra sa dá dobre odstrániť a udrží šťavu v sebe.Do roztopeného masla pridáme šťavu z citróna plus kôru,všetky koreniny,rozotretý cesnak,dobre ním ponatierame pstruha a nechame odležat aspon 2 hodiny.Zemiaky nakrájane na kolieska predvaríme asi 10 min.Na spodok pekáča poukladáme zemiaky,na ne namarinovaného pstruha a vožíme ho do už vyhriatej rúry-210° program gril s ventilátorom na 10-max 15 minút podla velkosti ryby.Určite ho nenecháme vysušiť dlhým pečením.Nakoniec ho na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.
Diskusia k receptu