Pstruh na citrónovom masle

radox1 - fotkaradox1, 24. septembra 2014
Pstruh na citrónovom masle
Foto: radox1

Ked ryba,vždy čerstvá a nie mrazená plná vody.A ked sladkovodná,prečo nie pstruh.

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celého pstruha dobre očistíme od zbytku šupín, umyjeme, osušíme,spravíme zárezy a osolíme.Môžeme použit aj filety,ja ale preferujem ryby v celku,lebo kostra sa dá dobre odstrániť a udrží šťavu v sebe.Do roztopeného masla pridáme šťavu z citróna plus kôru,všetky koreniny,rozotretý cesnak,dobre ním ponatierame pstruha a nechame odležat aspon 2 hodiny.Zemiaky nakrájane na kolieska predvaríme asi 10 min.Na spodok pekáča poukladáme zemiaky,na ne namarinovaného pstruha a vožíme ho do už vyhriatej rúry-210° program gril s ventilátorom na 10-max 15 minút podla velkosti ryby.Určite ho nenecháme vysušiť dlhým pečením.Nakoniec ho na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.

    Pstruh na citrónovom masle - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vdaka @marianke som tu včera postrehla tvoju rybku, tak dnes sa u nás varilo a la @radox , to citrónové maslo s cesnakom, nemá chybu tiež, so zemiakmi naraz som pstruhy ešte nepiekla, výborným maslom ochutené, už len takto odteraz, jednoduché, ale vynikajúce, vdaka aj za tento recept.



1x katka78
Včera som dostal čerstvé pstruhy a Tvoj recept prišiel vhod, ďakujem pekne, vskutku sme si pochutili...


1x katka78
Zaujímavý recept! Páči sa mi, že ryba sa robí spolu s prílohou. Cez víkend sme plánovali pstruhy smažiť, ale radšej by som vyskúšala tvoj recept.