Pstruh na citrónovom masle

radox1 - fotkaradox1, 24. septembra 2014 11:52
Ďalšie recepty »
Pstruh na citrónovom masleFoto: radox1

Ked ryba,vždy čerstvá a nie mrazená plná vody.A ked sladkovodná,prečo nie pstruh.

1-2
porcia
20 min
príprava
15 min
na 210 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Celého pstruha dobre očistíme od zbytku šupín, umyjeme, osušíme,spravíme zárezy a osolíme.Môžeme použit aj filety,ja ale preferujem ryby v celku,lebo kostra sa dá dobre odstrániť a udrží šťavu v sebe.Do roztopeného masla pridáme šťavu z citróna plus kôru,všetky koreniny,rozotretý cesnak,dobre ním ponatierame pstruha a nechame odležat aspon 2 hodiny.Zemiaky nakrájane na kolieska predvaríme asi 10 min.Na spodok pekáča poukladáme zemiaky,na ne namarinovaného pstruha a vožíme ho do už vyhriatej rúry-210° program gril s ventilátorom na 10-max 15 minút podla velkosti ryby.Určite ho nenecháme vysušiť dlhým pečením.Nakoniec ho na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.

    Pstruh na citrónovom masle - obrázok 1
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist