Pstruh na citrónovom masle

radox1 - fotkaradox1, 24. septembra 2014
Pstruh na citrónovom masle
Foto: radox1

Ked ryba,vždy čerstvá a nie mrazená plná vody.A ked sladkovodná,prečo nie pstruh.

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celého pstruha dobre očistíme od zbytku šupín, umyjeme, osušíme,spravíme zárezy a osolíme.Môžeme použit aj filety,ja ale preferujem ryby v celku,lebo kostra sa dá dobre odstrániť a udrží šťavu v sebe.Do roztopeného masla pridáme šťavu z citróna plus kôru,všetky koreniny,rozotretý cesnak,dobre ním ponatierame pstruha a nechame odležat aspon 2 hodiny.Zemiaky nakrájane na kolieska predvaríme asi 10 min.Na spodok pekáča poukladáme zemiaky,na ne namarinovaného pstruha a vožíme ho do už vyhriatej rúry-210° program gril s ventilátorom na 10-max 15 minút podla velkosti ryby.Určite ho nenecháme vysušiť dlhým pečením.Nakoniec ho na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.

    Pstruh na citrónovom masle - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavý recept! Páči sa mi, že ryba sa robí spolu s prílohou. Cez víkend sme plánovali pstruhy smažiť, ale radšej by som vyskúšala tvoj recept.
kukulienka71
Mám rada ryby pečené spolu so zemiakmi, ochutenie podľa mojej chuti, krásna fotka, 5*
afataga
dobre si navaril, ci vlastne napiekol, ocenujem, ze ryba na mna nekuka, to ozaj nemusim, na tie zemiaky by sa mi viac hodila petrzlenova vnat
kecemis
Pekne, jednoduche a hlavne chutne. Pstruh je skutocne vyborna a vdacna ryba.
skillet
Krásna fotka a toho pstruha v sobotu pripravím pre návštevu.
salinka
Takto pripravujem rybku aj ja (okrem chilli) Je to jednoduché a veľmi dobré, zemiaky sa "zafarbia" výbornou chuťou:-)
iva2111
Moc hezký recept, snad brzo vyzkouším :-) čerstvé pstruhy prodávají u nás na přehradě každý pátek, tak nemusíme nikde daleko shánět. Máme je moc rádi a dělávám je docela často.
renulienka
Dnesna vecera podla Teba bola chutna. Vynechali sme chilli a podavali len so zeleninou ;-) Vyborne. ;-)
havino
vdaka @marianke som tu včera postrehla tvoju rybku, tak dnes sa u nás varilo a la @radox , to citrónové maslo s cesnakom, nemá chybu tiež, so zemiakmi naraz som pstruhy ešte nepiekla, výborným maslom ochutené, už len takto odteraz, jednoduché, ale vynikajúce, vdaka aj za tento recept.



radox1
vyborne,vidim na fotke ze si pstruha dlho netrapila.
zuzanka1367
Včera som dostal čerstvé pstruhy a Tvoj recept prišiel vhod, ďakujem pekne, vskutku sme si pochutili...



Zaujímavé video z archívu TV Varecha