Foto: radox1
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší, tak som pripravil tento recept, ktorý by sa mohol Zobraziť celý popisJe čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší, tak som pripravil tento recept, ktorý by sa mohol volať aj slovenská pizza. Inšpiráciu som prevzal zo Slovenskej koliby Jasná pod Chopkom, ktorá sa objavila v relácii Ano šéfe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvalitnú ovčiu bryndzu (po zlých skúsenostiach s prenosnými kolibovými predajničkami, kde predávajú namiesto pravej bryndze zomletý nevyzretý ovčí syr zmiešaný so soľou za nemalú sumu - uprednostnujem balenú kluknavskú 100% ovčiu bryndzu) zmiešame s kyslou smotanou. Slaninu nakrájanú na kocky opražíme a dáme bokom, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu na plátky a opečieme do zlata. Na suchej panvici opečieme lokšu, potrieme bryndzou, postupne navrstvíme cibuľou, slaninou a nasekanou pažítkou. Hotovo. Druhá varianta je pridanie kyslej kapusty do cibule a spolu opražiť taktiež na panvici na spôsob strapačiek. K tomu dobrá žinčica a všetci sú spokojní. Odporúčam pred servírovaním lokšu nakrájat na 8 častí tým kolečkovým krájatkom a jesť ju ako pizzu.
to je presne ona,u nej mam zaruku,ze ma nesklame.
Lokša vyzerá super, niekedy spravím, na obmenu.
Jsem ti slíbila odezvu k elixíru, třeba bude k užitku.
prosim ta v ktorom tescu kupujes tuto bryndzu? Teda ak to nie je tajomstvo
V každom tescu by mala byt, teraz bola dokonca v akcii v dyhe 250g balenie.
dakujem za poznatok.
tajne zdroje a tajomstva tu mala jedna pani.kupujem ju v centre v my tescu na kamennom namesti,naposledy stala 1,49€ 125g.paradoxne je tam stanok,kde pyta za 1kg nedozretej bryndze 22€.
aj ta je dobra,ale nie je 100% ovcia.ovcia je len ta cervena.
5 *
:)