Králik na dijonskej horčici

radox1 - fotkaradox1, 8. mája 2014
Králik na dijonskej horčici
Foto: radox1

Mám králika rád na viacero spôsobov,ale tento je môj najoblúbenejší.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
100 g
2 ks
3 PL
125 g
8 strúčikov
štipka
2 dl




Postup

  1. 1

    Králika naporcujeme a prešpikujeme prúžkami slaniny,ktorú si predtým dáme namrazit do mrazáku aby stuhla.3/4 masla necháme rozpustit v miske,pridáme horčicu,sol,korenie,tymian,prelisovaný cesnak a urobíme pastu,ktorou dobre ponatierame porcie králika a necháme cez noc odležat.Na masle opražíme na väčšie kusy nakrájanú cibulu,pridáme ešte nakrájanú slaninu a opražíme do zlatohneda.Vložíme králika,necháme zatiahnut,podlejeme vínom(ja som použil sauvignon) a prikrité dusíme v rúre 50-60 minut na 160°.

    Králik na dijonskej horčici - obrázok 1
  2. 2

    tento čas na tak jemné mäso úplne stačí a netreba ho zbytočne dlho trápit,takisto pred koncom nedopekám odokryté,lebo králik nemá kožu,akurát by začal vysychat.porcie vyberieme z hrnca,štavu zredukujeme na požadovanú konzistenciu,precedíme a pridáme petr.vnať.Príloha je lubovolná,ja som použil ryžu.

Diskusia k receptu

eviana
Výborný recept na "zajka", veľmi chválim. Zvyknem takúto maslovú pastu na mäsá robiť aj ja, ale priznávam dobrovoľne, že na králika som ju ešte neaplikovala... Ukladám, keď bude mäsko z králika vyskúšam podľa Teba, ďakujem za inšpiráciu :)
jamarlen
za vééééľa dobrýc nápadov v postupe a určite aj v skvelom výsledku máš u mňa véééééľa *******************************************…..
pusta
veľmi pekný recept a aj tú skvelú chuť si viem živo predstaviť. (y)
kukulienka71
receptom na králika si ma potešil, stručný, ale výstižný popis, krásne foto, tak to má byť!
marcelle
Ďakujem za recept, je to naozaj vynikajúce.
Namiesto čierneho korenia som použila korenie 4 chutí. Nemám teplovzdušnú rúru, piekla som ho na 180 °C.
Ako prílohu máme varené zemiaky a plnku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia