Foto: radox1
Včera pršalo,tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V lidli som kúpil čerstvé paradajkové tagliatelle z rady de-luxe-môžem odporučit,ktoré som varil v osolenej vode asi 3 minuty,nie uplne na al dente-dôjdu ešte na panvici. Na panvici zahrejeme ol.olej spolu s maslom,pridáme nakrájaný cesnak na tenučké plátky,cirt.kôru spolu so šťavou,nastrúhané pecorino a nakrájanú papričku.vznikne nám taká kašička ktorú prehrejeme asi 3 minuty.Cestoviny priamo z hrnca vsypeme do panvice,pridáme nakrájanú bazalku(ja som zabudol) ,č.korenie a dobre poprehadzujeme panvicou,poprípade použijeme vodu z cestovín na prípadné zriedenie.Okamžite expedujeme s nejakým suchším bielym-ružovým vínom.
-
2
Je to fantastické a osviežujúce jedlo na teplé letné večery.Samozrejme môžeme použit aj iné druhy cestovín,len dbajte na kvalitu,aby vám z toho nevzniklo blato.
teraz trochu odvecak: pytala som sa ta pri grilovanej chobotnici, ci mozem uvarit viac chapadiel naraz a potom zamrazit uvarene, poradis?
dakujem