Foto: radox1
Čo región,to iný recept,predstavujem svoju.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby prepláchneme a namočíme do vody na 2-3 hodiny.Vo vode uvaríme koleno s novým korením-asi 2-3 hodiny podla velkosti,časť zjeme s chrenom a horčicou,zbytok nakrájame na male kocky a odložíme.
- 2
Na masti vo velkom hrnci opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlata,pridáme cesnak ,pretlak a dobre zarestujeme dotiaľ,kým masť neostane opäť číra.Hrniec stiahneme nabok tep.zdroja,pridáme ml.papriku,necháme ju v masti chvíľu vyluhovať,zalejeme vývarom z kolena,pridáme pokrájanú kapustu bez nálevu(ten nám poslúži nakoniec na dochutenie a ak je potrebné ju aj premyjeme),huby aj s vodou v ktorej boli naložené,ml.korenie a pomaly varíme asi hodinu.Potom pridáme nakrájanú klobásu,koleno a slivky-s nimi opatrne aby ste kapustnicu nepresladili,a povaríme ešte 15 minút a ak treba, solíme až nakoniec.ja si pridávam do taniera ešte hustú kyslú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu