Kapustnica

radox1 - fotkaradox1, 14. januára 2015
Kapustnica
Foto: radox1

Čo región,to iný recept,predstavujem svoju.

6-8
porcií
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
4 ks
2 ks
1 PL
5 ks
2 PL
5 ks
1 PL
50 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby prepláchneme a namočíme do vody na 2-3 hodiny.Vo vode uvaríme koleno s novým korením-asi 2-3 hodiny podla velkosti,časť zjeme s chrenom a horčicou,zbytok nakrájame na male kocky a odložíme.

  2. 2

    Na masti vo velkom hrnci opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlata,pridáme cesnak ,pretlak a dobre zarestujeme dotiaľ,kým masť neostane opäť číra.Hrniec stiahneme nabok tep.zdroja,pridáme ml.papriku,necháme ju v masti chvíľu vyluhovať,zalejeme vývarom z kolena,pridáme pokrájanú kapustu bez nálevu(ten nám poslúži nakoniec na dochutenie a ak je potrebné ju aj premyjeme),huby aj s vodou v ktorej boli naložené,ml.korenie a pomaly varíme asi hodinu.Potom pridáme nakrájanú klobásu,koleno a slivky-s nimi opatrne aby ste kapustnicu nepresladili,a povaríme ešte 15 minút a ak treba, solíme až nakoniec.ja si pridávam do taniera ešte hustú kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
toto je aj nasa kapustnica, pretlak som neskusala, nebude to sladke? resp. gulasove?,, ale udeny vyvar je zaklad, akurat ja davam na zaver slahacku, tento rok dokonca bez muky, my slivky nemusime, zato stavu z kapusty celu, sa ti podarila
@mariamka do postnej smotanovej kapustnice,ktora sa robi na stedry vecer majoran nedavam , ale do silvestrovskej s masom,s klobasami,udenymi rebrami ano.tam papriku nedavam,ale majoran. U nas sa kapustnice vari vzdy 12l hrniec,milujeme ju,chlapi ked do nej zalovia,tak musia mat masozrave hody,ale ja si tam vysypem slivky aspon 1/4 kg,tie nikto neje okrem mna,ja ich milujem v kapustnici a zo zemiakom z varu. Tak sa u nas vari uz asi co pamat siaha a zje sa do poslednej naberacky. A este,aby som nezabudla,vyvarame vo vsetkych kyslych polievkach aj cibulu,ktora sa potom cela vyhodi.
Kapustička skoro ako moja, ja dávam ešte aj bravčové pliecko na začiatku, lebo najprv si ho na cibuli a paprike podusím a tiež dávam aj trochu toho pretlaku, nezaškodí....ale bez papriky by som ju tiež nerobila. Inak, pretlak je skôr kyselší, ako sladký......no a majoránku takisto nie, aspoň vidno, že každý má svoj spôsob ako variť.
Presne tak čo dedina to iná kapusta, to je skvelé... táto je tak ako píše @evanaaa s bravčovým plieckom a trochou pretlaku, zaliata vývarom z údeného, vôbec nevadí, že nedávno bola vianočná, u nás kapusta celkom fičí...



Pridaj komentár k receptu: