Kapustnica

radox1 - fotkaradox1, 14. januára 2015
Kapustnica
Foto: radox1

Čo región,to iný recept,predstavujem svoju.

6-8
porcií
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
4 ks
2 ks
1 PL
5 ks
2 PL
5 ks
1 PL
50 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby prepláchneme a namočíme do vody na 2-3 hodiny.Vo vode uvaríme koleno s novým korením-asi 2-3 hodiny podla velkosti,časť zjeme s chrenom a horčicou,zbytok nakrájame na male kocky a odložíme.

  2. 2

    Na masti vo velkom hrnci opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlata,pridáme cesnak ,pretlak a dobre zarestujeme dotiaľ,kým masť neostane opäť číra.Hrniec stiahneme nabok tep.zdroja,pridáme ml.papriku,necháme ju v masti chvíľu vyluhovať,zalejeme vývarom z kolena,pridáme pokrájanú kapustu bez nálevu(ten nám poslúži nakoniec na dochutenie a ak je potrebné ju aj premyjeme),huby aj s vodou v ktorej boli naložené,ml.korenie a pomaly varíme asi hodinu.Potom pridáme nakrájanú klobásu,koleno a slivky-s nimi opatrne aby ste kapustnicu nepresladili,a povaríme ešte 15 minút a ak treba, solíme až nakoniec.ja si pridávam do taniera ešte hustú kyslú smotanu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tá vyzerá ukážkovo a zrejme aj tak chutí. Podľa toho čo do nej dávaš, tak sa mi zbiehajú slinky.