Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...
Slivky v snehovom záveji
každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos...
Šalát s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Šampiňóny dobre scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
Slivkové pšeno
Dnešné raňajky - sladké a sýte :)... mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale...
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.
Bezlepkový chlieb z domácej pekárne
Vyskúšajte náš nový recept na bezlepkový chlieb z domácej pekárne, s použitím našej bezlepkovej múčnej zmesi...
Vaneskin eintopf
Tento recept pochadza od mojej starej mamy... zo zaciatku som ho nemusela, hovadzie maso som nemala...
Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou
Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.
Fit makovo-višňové muffiny
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, med, mletý mak a všetko dobre vymiešame. Nakoniec...
Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....
Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...
Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom
Dokonalý dezert pre všetkých fanúšikov vianočných chutí, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj vanilka a marcipán....
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Kornútiky plnené špargľou
Do vriacej vody pridáme soľ, cukor a nakrájaný citrón. Necháme rozovrieť a vložíme umytú a...
Opekané kaprie kocky v pažítkovo-múčnej zmesi
Obed z kociek z kapra, ktoré som pred opekaním obalila v pažítkovo-múčnej zmesi.
Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.
Žemľovka
Rohlíky nakrájame na kolieska, mlieko zohrejeme, horúcim -nie prevareným- mliekom zalejeme rohlíky, a pomiešame,...
Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...
Vajcia s paradajkovou omáčkou
Paradajky olúpeme, nakrájame, osolíme, zalejeme menším množstvom vody, rozvaríme a prelisujeme cez sito alebo...
Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...
Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....
Medové rezy
Uvedené suroviny vyšľaháme nad parou, kým hmota nezhustne. Potom si ju dáme na dosku a pridáme 50dkg...
Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...
Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...
Mandarínkový koláč s tvarohom a mandľami
Šťavnatý, jemný ako pavučinka a extra chrumkavý vďaka mandliam. Tajomstvom úspechu tohto koláčika je...
Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....