Quiche z kuriatok, masliakov a kozákov
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 7. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
2 ks veľká |
|
3 PL |
|
250 g (kuriatka, hríby, kozáky, masliaky...) |
|
200 g |
|
(mrkva, hrášok, pór) |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo a múku spracujeme, pridáme soľ a po častiach studenú vodu tak, aby vzniklo pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničke odležať.
- 2
Na oleji pomaly opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme očistené pokrájané huby, zeleninu a podusíme domäkka. K hotovej zmesi pridáme smotanu, vajcia a syr, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 3
Odpočinuté cesto rozvaľkáme, prenesieme do vyššej formy na quiche (môže byť aj tortová). Rukami vtlačíme cesto do formy. Na cesto položíme pokrčený papier na pečenie a zasypeme ho suchou fazuľou. Dáme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Potom papier s fazuľou odstránime a pečieme ešte 10 minút dozlatista. Koláč naplníme hubovou zmesou a pečieme, kým náplň nespevnie a na povrchu nie je zlatistá. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu