Quiche z kuriatok, masliakov a kozákov

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 7. septembra 2016
Quiche z kuriatok, masliakov a kozákov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
150 g
3 PL
4 ks
2 ks veľká
3 PL
250 g (kuriatka, hríby, kozáky, masliaky...)
200 g
 (mrkva, hrášok, pór)
100 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo a múku spracujeme, pridáme soľ a po častiach studenú vodu tak, aby vzniklo pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničke odležať.

  2. 2

    Na oleji pomaly opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme očistené pokrájané huby, zeleninu a podusíme domäkka. K hotovej zmesi pridáme smotanu, vajcia a syr, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Odpočinuté cesto rozvaľkáme, prenesieme do vyššej formy na quiche (môže byť aj tortová). Rukami vtlačíme cesto do formy. Na cesto položíme pokrčený papier na pečenie a zasypeme ho suchou fazuľou. Dáme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Potom papier s fazuľou odstránime a pečieme ešte 10 minút dozlatista. Koláč naplníme hubovou zmesou a pečieme, kým náplň nespevnie a na povrchu nie je zlatistá. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia