Snehové maxipusinky
foodblog Medové motúzy, 14. júna 2023

Foto: Jana Štrbková
Zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Z bielkov, krupicového cukru a zo štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý.
-
2
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier väčšie pusinky, množstvo vystačí asi na 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.
-
3
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.
-
4
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou na nie veľmi tuhý krém. Jahody nakrájame na plátky.
-
5
Na plochú stranu pusiniek nanesieme krém, na ktorý poukladáme jahody a pusinky spojíme.
Diskusia k receptu