Snehové pusinky
Snehové pusinky

Snehové maxipusinky

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 14. júna 2023
Snehové maxipusinky
Foto: Jana Štrbková

Zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky.

5
porcií
25 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

6 ks
150 g
 štipka
150 g
Plnka:
150 g
400 ml (33 %)
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov, krupicového cukru a zo štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý.

  2. 2

    Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier väčšie pusinky, množstvo vystačí asi na 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.

  3. 3

    Plech vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou na nie veľmi tuhý krém. Jahody nakrájame na plátky.

  5. 5

    Na plochú stranu pusiniek nanesieme krém, na ktorý poukladáme jahody a pusinky spojíme.

Diskusia k receptu

gretka70
Musia byť užasné.Snehové pečivo vyvoláva vždy spomienku na vysokoškolské štúdiá.Mala som kamarátku ktorej mamka piekla snehové slimáky,ktoré boli spojené kávovým vareným krémom,kde boli zrnká kávy,lebo to bola mletá káva a boky toho slimáka boli obalené mletými orechami.Hľadala som po internete taký recept,ale nenašla som.A preto vždy snehové pečivo vyvoláva vo mne tú nostalgiu,ach....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia