Zapekané jablkové rezance

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 ks
1 l
100 g
3 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mlieko s cukrom dáme variť. Pridáme rezance a miešame, kým sa neuvaria. Potom ich scedíme. Jablká očistíme a nastrúhame. Hrozienka umyjeme a zalejeme vodou. Uvarené rezance zmiešame so žĺtkami, scedenými hrozienkami a nastrúhanou citrónovou kôrou.

  2. 2

    Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu ochutených rezancov a na ne vrstvu nastrúhaných jabĺk. Postup opakujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka do neho vmiešame marmeládu a potrieme ním povrch rezancov.

  3. 3

    Pečieme asi 15 minút pri strednej teplote. Podávame teplé.

Diskusia k receptu

Vymazať
lienka17
Ďakujem za recept na rýchle a zároveň tak výborné jedlo,na ktorom sme si nesmierne pochutnali .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia