3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko s cukrom dáme variť. Pridáme rezance a miešame, kým sa neuvaria. Potom ich scedíme. Jablká očistíme a nastrúhame. Hrozienka umyjeme a zalejeme vodou. Uvarené rezance zmiešame so žĺtkami, scedenými hrozienkami a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 2
Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu ochutených rezancov a na ne vrstvu nastrúhaných jabĺk. Postup opakujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka do neho vmiešame marmeládu a potrieme ním povrch rezancov.
- 3
Pečieme asi 15 minút pri strednej teplote. Podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu