Jablká pod sklom

olinecka - fotkaolinecka, 12. októbra 2014
Jablká pod sklom
Foto: olinecka

Tentoraz je to recept za studena hodí sa pre hostí k dobrému vínu.

10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks väčšie
3 dl
1 dl
1 bal.




Postup

  1. 1

    Jablká si ošupeme jadernik oddelime a pokrájame na kocky.Dáme ich do misy a podlejeme 3 dcl bielym vínom, krátko povaríme ,aby jablká zmäkli.

  2. 2

    Šťavu scedime, uvarené ,zmäknuté jablká dáme do pripravených formičiek na dno,najlepšie do silikonovych ,aby sa potom vyklopili.

    Jablká pod sklom - obrázok 2
  3. 3

    Do šťavy ,ktorá nám zostala prilejeme šťavu z ananásu a vodu tak ,aby sme mali všetkeho 0,5 litra môžme dať cukor ,podľa seba.Potom si uvaríme želatinu podľa návodu,neprevárame len zohrejeme a takto uvarenou želatinou pozalievame jablká.Dáme do chladničky vychladiť aspoň 6 hodin.Zdobenie podľa uvaženia šľahačka ,struhana čokolada a pod.Vyberame z formičiek ,že si ju prehneme ,podarí sa vyklopiť.

Diskusia k receptu

motyka
Robím podobné, pridávam ešte aj piškótky. Veľmi chutné aj zdravé mlsaníčko. Najlepšie so šľahačkou. Keď nemám čas na stuhnutie, robím aj bez želatíny. Aj tak poslúži pre neohlásenú návštevu. Potom to ale nevyklopím, ale zostane to v mištičke.
Chcela som to dať tiež na net. Dobre si urobila, že si to sem dala. Je to "záchrana", keď nie je nič upečené. Často to mám aj uvarené v chladničke 2 - 3 dni a narýchlo poslúži. Odporúčam vyskúšať.
Ľahúčke, výborné.
olinecka
@motyka ,pozdravujem som rada ,že vieš aká je to dobrota.Rýchla ,svieža a pre návštevy ,ktoré sa ohlasia na poslednú chvíľu.Orajem peknú nedeľu!!!!
mirop
moze byt fajn, len k vinu si to neviem predstavit....
olinecka
@mirop skús a uvidíš ,že k vínu sa hodí ,pozdravujem@frezia68 da sa aj bez vína ,ale už nie je tá chuť,treba vyskušať.Pekný večer!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia