Foto: olinecka
Tentoraz je to recept za studena hodí sa pre hostí k dobrému vínu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká si ošupeme jadernik oddelime a pokrájame na kocky.Dáme ich do misy a podlejeme 3 dcl bielym vínom, krátko povaríme ,aby jablká zmäkli.
- 2
Šťavu scedime, uvarené ,zmäknuté jablká dáme do pripravených formičiek na dno,najlepšie do silikonovych ,aby sa potom vyklopili.
- 3
Do šťavy ,ktorá nám zostala prilejeme šťavu z ananásu a vodu tak ,aby sme mali všetkeho 0,5 litra môžme dať cukor ,podľa seba.Potom si uvaríme želatinu podľa návodu,neprevárame len zohrejeme a takto uvarenou želatinou pozalievame jablká.Dáme do chladničky vychladiť aspoň 6 hodin.Zdobenie podľa uvaženia šľahačka ,struhana čokolada a pod.Vyberame z formičiek ,že si ju prehneme ,podarí sa vyklopiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcela som to dať tiež na net. Dobre si urobila, že si to sem dala. Je to "záchrana", keď nie je nič upečené. Často to mám aj uvarené v chladničke 2 - 3 dni a narýchlo poslúži. Odporúčam vyskúšať.
Ľahúčke, výborné.