Zemiakovo–jablkové guľky

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
4 PL
4 PL
3 ks
2 ks
1 balenie
1 balenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis alebo nastrúhame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté zemiaky zmiešame s nastrúhanými jablkami, múkou, cukrom a so žĺtkami na hladké cesto. Z cesta potom najlepšie pomúčenými rukami formujeme knedle, ktoré vypražíme v rozohriatom tuku.

  3. 3

    Osušíme papierovým obrúskom a podávame posypané vanilkovým a škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
všetky recepty sú super môžem mdávať namiesto cukru umelý? Umelý cukor nie je zdravý, med tiež nemôžem tak ach jaj