4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis alebo nastrúhame a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté zemiaky zmiešame s nastrúhanými jablkami, múkou, cukrom a so žĺtkami na hladké cesto. Z cesta potom najlepšie pomúčenými rukami formujeme knedle, ktoré vypražíme v rozohriatom tuku.
- 3
Osušíme papierovým obrúskom a podávame posypané vanilkovým a škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu