Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 26. februára 2010

Suroviny

4 ks
250 g
2 strúčiky
2 vetvičky
4-6 PL
4 PL
2 ks
4 PL
250 g
400 g
50 g
1 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu cesnaku potom urestujeme na PL rozpáleného oleja. Pridáme paradajky. Ochutíme soľou, korením a bazalkou a pri miernej teplote asi 10 minút podusíme.

  2. 2

    Plátky mäsa opláchneme, osušíme a naklepeme. Osolíme ich, okoreníme a postupne obalíme v múke, rozhabarkovaných žĺtkoch a nakoniec v strúhanke. Cestoviny varíme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cuketu nakrájame na plátky a so zvyšným cesnakom za občasného obracania 4 minúty opekáme na 1–2 PL rozohriateho oleja. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    V panvici rozohrejeme ďalšie 2–3 PL oleja, vložíme rezne a smažíme z každej strany dozlata. Mäso prelejeme omáčkou a posypeme parmezánom. Všetko vložíme do predhriatej rúry a pri vyššej teplote 3–5 minút zapekáme.

  4. 4

    Hotové rezne pokvapkáme citrónovou šťavou. Cestoviny zlejeme a podávame s mäsom a cuketami. Ozdobíme citrónom a bazalkou.

Diskusia k receptu