Tento recept mam od mojej kamaratky Moniky a pripravujem ho skoro stále,pretože nema chybu,no skuste a neobanujete.
porcií
príprava
na 170°-180° °C
Postup
-
1
Vykysnuté cesto rozvaľkame a postruhame naň palmarín.Cesto poskladáme zo štyroch strán na obálku a necháme vykysnúť 15-20minút.Bochník rozrežeme na 6 kusov a vytvarujeme 6 bochníkov.Tie potom postupne rozvaľkame na kruh.
- 2
Kruh rozrežeme na 8 rovnakích trojuholníkov,ktoré potom plníme plnkou makovou,makovo-jablkovou,orechovou a roľujeme do tvaru rožkov.
- 3
Piecť 20 minút pri teplote 170°-180°C
- 4
Príprava makovej plnky:Mak si pomelieme,dame do hrnčeka pridame trochu mlieka a privedieme za staleho miešania do varu,aby sa nam nepripalil.POtom odstavíme so sporaka a pridame cukor,citronovu šťavu,vanilinový cukor a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu