Francúzska torta

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
275 g
175 g
2 KL
5 ks
40 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok si odložíme 3 PL cukru. V hrnčeku pomaly rozpustíme čokoládu, maslo a zvyšok cukru. Zložíme z ohňa, pridáme vanilku a necháme všetko trochu vychladnúť.

  2. 2

    Do čokoládovej zmesi zašľaháme postupne žĺtky. Potom primiešame múku. Našľaháme 5 bielkov, počas šľahanie pridáme soľ, 3 PL cukru a šľaháme, až kým sú bielky tuhé. Tretinu bielkov zašľaháme do čokoládovej zmesi a potom opatrne zapracujeme ich zvyšok.

  3. 3

    Všetko nalejeme do formy a natriasame ňou, aby sa uvoľnili bubliny v ceste. Tortu pečieme 35 – 45 minút, potom ju vychladíme. Servírujeme pocukrovanú, so šľahačkou alebo preliatu likérom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia