Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...
Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....
Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky....
Lieskovcová čoko torta
200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110...
Opečené guľky aj do kosťovice
Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...
Jednoduchá džemová kefírka s čučoriedkami
Koláč zvládne upiecť každý ani mixér nepotrebujete....
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Krémová rybacia polievka
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
Kakaová krupičná kaša s ovocím
Varené jedlo v takomto teple?? Ale samozrejme, keď uvaríme túto chutnú kašičku ráno a necháme vychladnúť...
Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Krásny vianočný anjel
cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....
Praženicovà nátierka
Táto natierka vznikla ako rýchla náhrada vajíčkovej. Vďaka mojej netrpezlivosti a mikrovlnke. Bez nej to...
Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob
S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...
Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami
Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.
Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...
Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...
Jablková polievka s rybou
Sú tu použité netradičné suroviny dokopy a je to diétne, rychlovka.
Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".
Černicový nákyp
samozrejme že černice môžete nahradiť akýmkolvek ovocím :) recept je z knihy Nigelly Lawsonovej, ktorá má mimochodom...
Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...
Vianočné čipôčky
Recept na lacnú a rýchlu prípravu suchého pečiva z letáku MILK- AGRO SABI. Bez vajíčok.
Čučoriedková pochúťka
Veľmi chutná a ľahká príprava. Myslím že by to zvládlo už aj šikovné 8 ročné dieťa....
Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...