Vyprážané jablká
Vyprážané jablká

Jabĺčka v pivnom cestíčku

lemonova - fotkalemonova, 18. februára 2023
Jabĺčka v pivnom cestíčku
Foto: lemonova

Na túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-) Keďže je naozaj výborné, vyskúšala som ho aj Zobraziť celý popisNa túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-) Keďže je naozaj výborné, vyskúšala som ho aj pri tejto sladkej verzii a musím povedať, že jabĺčka zmizli okamžite :-)

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

3 - 4 ks
1 ks
1 kopcovitá KL
5 PL (najlepšie svetlé)
60 g
1 zarovnaná KL
1/4 KL
 (na pokropenie jabĺk)
Na posypanie:
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravte cestíčko, ktoré potrebuje chvíľku postáť, kým si pripravíte jablká. Vajce vymiešajte s cukrom, pridajte pivo, múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre vymiešajte na vláčne cestíčko, zakryte a nechajte odpočívať.

  2. 2

    Jabĺčka očistite, odporúčam aj zbaviť šupky. Nakrájajte na hrubšie plátky (cca jeden a pol centimetra) a hojne pokropte citrónovou šťavou. Dajte ich na sitko, aby prebytočná šťava stiekla.

  3. 3

    Do hlbšej panvice nalejte olej. Musí byť akurát horúci, aby sa jabĺčka vyprážali radšej prudšie. Pred ponorením do cestíčka ich netreba obaliť v múke, cestíčko dobre drží. Po vypražení ich dajte odkvapkať na utierku a hneď za horúca ich posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

sobon
Ukladam,urcite vyskusam, dakujem za receptik…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia