Jabĺčka v pivnom cestíčku
Foto: lemonova
Na túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-) Keďže je naozaj výborné, vyskúšala som ho aj Zobraziť celý popisNa túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-) Keďže je naozaj výborné, vyskúšala som ho aj pri tejto sladkej verzii a musím povedať, že jabĺčka zmizli okamžite :-)
porcie
príprava
Suroviny
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
1 kopcovitá KL |
|
5 PL (najlepšie svetlé) |
|
60 g |
|
1 zarovnaná KL |
|
1/4 KL |
|
(na pokropenie jabĺk) |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravte cestíčko, ktoré potrebuje chvíľku postáť, kým si pripravíte jablká. Vajce vymiešajte s cukrom, pridajte pivo, múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre vymiešajte na vláčne cestíčko, zakryte a nechajte odpočívať.
- 2
Jabĺčka očistite, odporúčam aj zbaviť šupky. Nakrájajte na hrubšie plátky (cca jeden a pol centimetra) a hojne pokropte citrónovou šťavou. Dajte ich na sitko, aby prebytočná šťava stiekla.
- 3
Do hlbšej panvice nalejte olej. Musí byť akurát horúci, aby sa jabĺčka vyprážali radšej prudšie. Pred ponorením do cestíčka ich netreba obaliť v múke, cestíčko dobre drží. Po vypražení ich dajte odkvapkať na utierku a hneď za horúca ich posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Dobrú chuť :-)
Tiež vyprážané jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu