Foto: izabella929
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku...tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali veľa miesta...takže rozhodnuté a bude dnes husacinka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husacie stehná som umyla, osušila kuchynskou servítkou...na panvicu som dala husaciu masť a keď sa zohriala , opiekla som na nej sprudka stehná z oboch strán..do veľkej rajnice som vyliala výpek a pridala som pokrájanú cubuľu...opiekla sa a ja som ju zaliala vodou...uložila som stehná, osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce a dusila a dusila...dlho...lebo toto boli isto staré gunáre...stehniská veľké a tvrdé...takže som ich dusila a podlievala...keď už trošku zmäkli, poliala som ich vínom a do úplného dokončenia som používala iba víno...v poslednej fáze, som pridala pokrájaný ananás...spolu nechala prejsť varom, aby sa ešte chute spojili...na záver som ich ešte trošku dochutila...pokiaľ sa tento gunárisko dusil, uvarila som si aj prílohu..a pripravila na taniere prílohu a ozdobila...napokon som pridala stehná...nuž výborné boli, ale 3 hodiny sa dusili...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu