Husacie stehno na ananáse

izabella929 - fotkaizabella929, 13. septembra 2014

Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku...tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali veľa miesta...takže rozhodnuté a bude dnes husacinka..

3
porcie
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
2 dl domáce
 štipka
podľa potreby
 štipka
Príloha:




Postup

  1. 1

    Husacie stehná som umyla, osušila kuchynskou servítkou...na panvicu som dala husaciu masť a keď sa zohriala , opiekla som na nej sprudka stehná z oboch strán..do veľkej rajnice som vyliala výpek a pridala som pokrájanú cubuľu...opiekla sa a ja som ju zaliala vodou...uložila som stehná, osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce a dusila a dusila...dlho...lebo toto boli isto staré gunáre...stehniská veľké a tvrdé...takže som ich dusila a podlievala...keď už trošku zmäkli, poliala som ich vínom a do úplného dokončenia som používala iba víno...v poslednej fáze, som pridala pokrájaný ananás...spolu nechala prejsť varom, aby sa ešte chute spojili...na záver som ich ešte trošku dochutila...pokiaľ sa tento gunárisko dusil, uvarila som si aj prílohu..a pripravila na taniere prílohu a ozdobila...napokon som pridala stehná...nuž výborné boli, ale 3 hodiny sa dusili...prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

caterina
Izka, nabuduce ked budes potrebovat vyprazdnit mraznicku mi jedno take stehno prihod ;) vyborny recept
mesiar50
Husacinu by som privital aj ja,kedze som ju uz davno nepapal.V nasich predajniach tento artikel nevidavam. Ukazkove jedlo ktore by ulahodilo nielen mojmu oku,ale aj brusku.
afataga
hus s ananasom som este nejedla, zaujimava kombinacia, moze to byt vyborne, no ale 3 hod.? to bol nejaky atleticky gunar :-)
stacy77777
kuracie s ananásom robievam, hus som ešte neskúšala, super obed, ako vždy Izabelka
izabella929
@stacy77777...t áto kombinácia dopadla super, aj keď som ju ešte takto nerobila,,,ale treba skúšať a kombinovať chute...srdečná vďaka za komentár.-)
sracz
Zaujal ma hneď Tvoj "vstup" do nového rcp, milá @izabella929 a to vzhľadom na tri husacie stehná! Okrem toho, že takáto lahôdka "môže obtýždeň zdobiť" aj náš stôl, logicky som prišiel na to, prečo nepárne číslo v množstve "plutiev" dvojnožcov! -:))) To bolo asi tak, ako v cigánskej osade, po ktorej sa raz "prechádzal" starosta a za bránou jedného domu počul klopkanie. Otvorí, nakukne do dvora a vidí, ako sa po ňom "promenáduje" prasa a na miesto jednej prednej nohy má drevenú protézu! Na jeho otázku, jednému z "džávorov, čo to má znamenať, malý Khálman iba potiahol "vozger do buďi" a vysvetlil: "Náš dháde nie je rhétard, on kvôli tanieru kočoniny nezabije celú sviňu"! Ale nech neodbočujem od podstaty, aj z tejto Tvojej husacinky by som rád ochutnal! Maj krásne úsmevné dni, plné šťastia, zdravia a lásky, Izka a nech Ti to chutne a voňavo varí!!!
izabella929
@sracz...ej veru husacinka nemá chybu...))len keby bola domáca, ako za čias mojej maminky...vychovala, naštopala...sme sa oblizovali...jedno stehno nám veRU chýbalo do páru, lebo ich viac nebolo...ale super vtip...po cigánsky neviem iba toto ma naučil jeden môj pán námestík...palikerav šukáre...a že to je pekné dievča...Inak neviem, čo tie slová znamenajú../mal si preložiť/ďakujem pekne za siahodlhý komentár.-)
izabella929
@juana , priznám sa, že som ju ešte negrilovala, ale tú chuť si dokážem predstaviť...predovšetkým je treba to neprechutiť..lebo husacina má svoju špecifickú chuť a rozhodne by som použila len základné pochutiny, prípadne by som ju kombinovala so slaninou..moderné koreniny sa podľa môjho názoru k husacine nehodia..za mojich detských liet sme chovali doma husi, ale babinka ich piekla len osolené a hlavne používala dostupné bylinky..žila som na hranici s Maďarskom a odtiaľ tiež prichádzali nové recepty, ale pokiaľ si pamätám, tiež iba jednoducho ochutné...čo je dôležité počas pečenia polievať s bylinkovými výpekmi.. to zase záleží od vašej chuti..)
izabella929
@juana , som nesmierne šťastná, že si urobila grilovačku tak nejak jednoducho i napriek tomu vám všetkým chutila.-)Teším sa, že mala úspech.Nech sa vám darí..a ďakujem, že si mi o tom napísala.