
Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia
Máte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie....

Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Trojité potešenie
Zase niečo populárne z Chorvátska. Tento zákusok sa mi veľmi páči, nie je s ním...

Bezlepkové kysnuté tlačené koláče
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

Koláčik s vynikajúcou šľahačkou
Najprv upečieme klasickú piškótu zo 4 vajec. Na ňu nakrájame banány a navrstvíme krém, ktorý...

Koláčiky flejšky hedvábníčky
Sú to koláčiky, v hodné ku káve , čaju , deťom k bielej káve. J eme ich...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...

Kuracie prsia na spôsob kyslého mäsa
Tento recept je dietnejší, keďže doma mám manžela, čo môže jedávat len kuracie mäso...

Kuriatko plné gaštanov
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme...

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Slávky na cesnaku a víne
Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?

Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom
Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú...

Fazuľové placky s údeným jazykom
Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá...

Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

Vianočné rožkopekance
Tento recept som vymyslel ako rýchlu náhradu za klasické domáce opekance z Liptova, ktoré sme robili z kysnutého...

Jednoduchý orechový koláč s malinami
Vyšľaháme vajíčka s cukrom, mliekom a olejom. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva...

Bravčový jazyk na mrkve
Jazyky vopred dáme variť do slanej vody a potom im stiahneme kožu z povrchu jazyka, , ,...

Smotanový dezert panna cotta
Pre všetkých maškrtníkov bude tento smotanový dezert skvelou lahôdkou. Doplňte ho ešte čerstvým ovocím alebo ovocnou...