Ravioly so špenátovou plnkou fotorecept
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 27. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z prísad vypracujeme cesto na ravioly a potom ho zakryté necháme asi 20 minút odpočinúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a nasekanú čili papričku. Špenát preberieme, umyjeme, dáme do hrnca a na stredne silnom ohni sparíme. Špenát necháme odkvapkať v cedidle, dobre ho vytlačíme, nasekáme najemno, pridáme k cibuli a nastrúhame syr pecorino.- 2
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyvaľkáme dva tenké pláty. (Môžeme ich urobiť aj na strojčeku na cestoviny.) Na jeden nanesieme v odstupoch 3 cm malé kopčeky plnky a zakryjeme druhým plátom cesta. Okraje pevne pritlačíme k sebe. Spojený plát na miestach medzi plnkou nakrájame na široké pruhy a vykrajovačom vykrojíme ravioly.- 3
Ravioly dáme zhruba na 4 minúty do vriacej osolenej vody, zohrejeme a potom ich vyberieme. Na panvici rozpustíme maslo. Lístky šalvie opláchneme, nakrájame na prúžky a zohrejeme na masle. Ravioly pokvapkáme šalviovým maslom a podávame posypané pecorinom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu