Šafránový kuskus zapečený v paprike

elbulli - bez fotkyelbulli, 5. januára 2010
Šafránový kuskus zapečený v paprike
Foto: elbulli

Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
6 ks
3 ks
150 g




Postup

  1. 1

    V hrnci s hrubým dnom roztopíme na miernom ohni 3 lyžičky masla, pridáme kuskus, krátko popražíme, podlejeme 1dcl vína a prelejeme 4dcl horúcej vody. Po priliatí vody pridáme šafrán a premiešame, aby sa nám zmes rovnomerne zafarbila. Vodu necháme absorbovať a hrniec odstavíme z plameňa. Do uvarenej zmesi vmiešame 2 lyžičky olivového oleja na dochutenie a zjemnenie.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olivový olej, popražíme šalotku a 2 nadrobno nakrájané papriky a prisypeme uvarený kuskus, premiešame a odstavíme z plameňa. Primiešame nadrobno natrhanú mozarellu.

  3. 3

    4 mäsité papriky umyjeme, vyrežeme vrch okolo stonky, vnútro vyčistíme a naplníme pripravenou zmesou. Na vrch pridáme kúsky mozarelly, prekryjeme "vrchnákom" z papriky a dáme zapiecť do trúby na 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia