Foto: elbulli
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V hrnci s hrubým dnom roztopíme na miernom ohni 3 lyžičky masla, pridáme kuskus, krátko popražíme, podlejeme 1dcl vína a prelejeme 4dcl horúcej vody. Po priliatí vody pridáme šafrán a premiešame, aby sa nám zmes rovnomerne zafarbila. Vodu necháme absorbovať a hrniec odstavíme z plameňa. Do uvarenej zmesi vmiešame 2 lyžičky olivového oleja na dochutenie a zjemnenie.
- 2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, popražíme šalotku a 2 nadrobno nakrájané papriky a prisypeme uvarený kuskus, premiešame a odstavíme z plameňa. Primiešame nadrobno natrhanú mozarellu.
- 3
4 mäsité papriky umyjeme, vyrežeme vrch okolo stonky, vnútro vyčistíme a naplníme pripravenou zmesou. Na vrch pridáme kúsky mozarelly, prekryjeme "vrchnákom" z papriky a dáme zapiecť do trúby na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu