Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Foto: Pravda, Ivan Majerský
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár Zobraziť celý popis Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bryndzu rozpustíme v 50 ml teplej smotany, pridáme napučanú želatínu a dobre premiešame. Zvyšnú časť smotany vyšľaháme a vmiešame do schladenej bryndze. Dochutíme soľou a bielym korením.
- 2
Vlejeme do foriem a necháme vychladnúť. Acidofilné mlieko rozmixujeme s kyslou smotanou, pečeným cesnakom, kôprom a uhorkami. Dochutíme soľou a bielym korením.
- 3
Mousse vložíme do stredu taniera s uhorkovou polievkou. Nakoniec ozdobíme žeruchou a extra virgin olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu