Údenáč v syrovom bešameli

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 24. januára 2012
Údenáč v syrovom bešameli
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g, bez kože a kostí
200 g
100 g
50 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, orestujeme, zalejeme mliekom a necháme povariť na stredne hustý bešamel, ktorý dochutíme soľou a muškátovým kvetom.

  2. 2

    Kúsky rýb vložíme do misiek, zalejeme bešamelom, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry pri 200 0C, kým syr nezačne bublať a hnednúť.

  3. 3

    Podávame ako ľahký obed alebo večeru napríklad s brioškou a zmesou listových šalátov.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: