Foto: mamatata2
Tento recept som dostala od priateľky Valiky. V lete si pripravíme základ šalátu Zobraziť celý popisTento recept som dostala od priateľky Valiky. V lete si pripravíme základ šalátu ( sterilizovaný) , ktorý potom v zime použijeme na ďalšiu prípravu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
V lete : | |
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
15 Dg |
|
2 Dg |
|
2 dl |
|
1,5 dl |
|
V zime : | |
15 - 20 Dg |
|
2 ks |
|
2 -3 trojuholníky, 10 -15 Dg |
|
1 ks |
|
3 dl |
|
Postup
-
1
Papriku, paradajky a cibuľu nakrájajte na drobno, mrkvu postrúhajte na drobnom strúhadle ( ako na syr). Suroviny zmiešame a pridáme cukor, soľ, olej a ocot. Necháme postáť 2 - 3 hodiny, naplníme do 3 dl pohárikov a sterilizujeme 30 minút obvyklým spôsobom. Odložíme na zimné dni.
- 2
Keď máme chuť ( my väčšinou v zime ) , vysypeme obsah pohárika do misy. Niekedy sú paradajky šťavnaté, tak odporúčam "letný" šalátik dať na sitko odkvapkať( šťavu môžeme vypiť na osvieženie). " Letný " šalátik vyzerá takto :
- 3
Z letného šalátu urobíme zimný takto : Pridáme na drobno pokrájanú salámu alebo šunku, varené vajíčka, syr ( my dávame na hrubo postrúhaný tvrdý syr), 1 majolku, premiešame a dáme na chvíľu do chladničky. Dobrú chuť ! Foto hotového šalátu je hore, len ho mám trochu naopak, tak trochu musíte otočiť krk. Samozrejme, fantázii sa medze nekladú a treba využiť, čo máme. Ja som do tohto postrúhala aj dva varené zemiaky z minulého dňa, aby nevyšli navnivoč a chutilo všetkým.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu