Foto: mecom
Komerčný recept
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hlbšej misy dáme múku, na jemno nasekanú šalotku, rozmarín a droždie. Pridáme vodu, trochu oleja, trochu cukru, ľahko osolíme a vareškou vypracujeme redšie cesto. Prikryjeme utierkou, dáme bokom na teplé miesto a na 20 minút dáme vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí spracujeme navlhčenými rukami cesto do placiek ľubovoľného tvaru. Každá placka by mali byť hrubá minimálne 1 cm. Placky poukladáme na plech vymazaný olivovým olejom (alebo na na papier na pečenie), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou morskou soľou s rozmarínom a prstami všetko zľahka vtlačíme do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť, vložíme do trúby predhriatej na 200°C a pečieme 10 – 12 minút.
- 3
Zatiaľ, čo sa focaccia pečie, si na panvici opečieme slaninu do chrumkava a odložíme. Na výpeku zo slaniny pripravíme smažené vajíčko (volské oko) tak, aby bol žĺtok tekutý. Nasekaný petržlen zmiešame s kúskom zmäknutého masla. Upečenú focacciu rozrežeme, natrieme petržlenovým maslom a na spodnú časť položíme opečenú chrumkavú slaninu, rukolu a hoblinky parmezánu. Ako posledné pridáme smažené vajíčko, kde žĺtok ľahko načneme nožom a nakoniec preložíme vrchnou časťou focaccie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu