Tarte Tatin fotorecept

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 11. septembra 2015
Tarte Tatin (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 - 1,5 kg
150 g
200 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a šupky zbavené jablká prekrojíme na polovicu, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky.


  2. 2

    V panvici roztopíme cukor a spravíme karamel, do ktorého pridáme maslo. Premiešame a necháme mierne vychladnúť. Do vlažného karamelu s maslom pridáme jablká tak, aby boli v panvici čo najtesnejšie vedľa seba.


  3. 3

    Prikryjeme vyvaľkaným cestom a dáme piecť asi na 15 minút pri teplote 180 °C. Koláč v panvici mierne potrasieme, aby sa jablká oddelili a opatrne preklopíme na tanier. Najlepšie chutí vlažný.


Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Už dávnejšie som to robila ale na panvici na sporáku. Bolo to zaujímavé. Ak sa dobre pamätám, použila som pokrievku. Podávala som to ešte teplé a bolo to výborné.
Robené v hrnci, ktorý mohol ísť aj do rúry, na vrch som posypala ešte škoricovým cukrom. Jednoduchý a neuveriteľne úžasný!