Tarte Tatin fotorecept
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 11. septembra 2015
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 11. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté a šupky zbavené jablká prekrojíme na polovicu, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky.
- 2
V panvici roztopíme cukor a spravíme karamel, do ktorého pridáme maslo. Premiešame a necháme mierne vychladnúť. Do vlažného karamelu s maslom pridáme jablká tak, aby boli v panvici čo najtesnejšie vedľa seba.
- 3
Prikryjeme vyvaľkaným cestom a dáme piecť asi na 15 minút pri teplote 180 °C. Koláč v panvici mierne potrasieme, aby sa jablká oddelili a opatrne preklopíme na tanier. Najlepšie chutí vlažný.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu