Krupicové guľky
Krupicové guľky

Bezlepkové krupicové guľky s čokoládou

novalim - fotkanovalim, 26. októbra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové krupicové guľky s čokoládou
Foto: novalim

Stará viedenská kuchyňa ponúka rôzne dobroty v podobe sladkých jedál. My sme na jej obraz navarili výborné bezlepkové krupicové guľky plnené čokoládou. Toto sladké múčne jedlo nám všetkým chutilo a veru, neostala ani jedna nazvyš. Vyskúšajte si ich uvariť aj vy. Možno si práve dnes dáte na obed sladké jedlo, ktoré je zároveň sýtym dezertom.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

100 g
250 g (alebo rastlinný tuk)
250 g
50-100 g
50 g
50 g mleté (alebo iné orechy)
1 ks
12 ks (alebo kúsky nugátu)
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    200 g zmäknutého masla vyšľaháme do krémova, primiešame rozhabarkované vajíčko a tvaroh. Ďalej pridáme bezlepkovú múku Promix UNI, bezlepkovú krupicu Novalim a soľ a vymiesime cesto, ktoré zabalené do fólie uložíme odpočinúť do chladničky.

  2. 2

    Po pol hodine cesto vyberieme, vyšúľame ho do rolky s priemerom asi 5 cm a nakrájame ju na plátky hrubé asi okolo 1 cm. Dlaňou kúsky cesta sploštíme, do stredu každého dáme čokoládový bonbón alebo kúsok nugátu a uzavrieme ho vo vnútri guľky. Takto spracujeme celé cesto, vystačí asi na 12 guliek.

  3. 3

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť osolenú vodu, stíšime ju a guľky v nej varíme asi 15 minút. Zvyšných 50 g masla medzitým rozpustíme na panvici a opražíme v ňom mleté lieskové orechy zmiešané so strúhankou.

  4. 4

    Uvarené bezlepkové krupicové guľky vyberieme z vody, necháme ich odkvapkať a potom ich vyváľame v strúhankovo-orechovej posýpke. Podávame ich posypané práškovým cukrom. Veľmi dobre chutia aj poliate ovocnou omáčkou z jahôd alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Diskusia k receptu