6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 balenie |
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
150-200 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s vajcom a vanilkovým cukrom, pridáme postrúhané jablká a mleté orechy, cukor, škoricu a citrónovú kôru. Vymiešame do hladnej hmoty.
- 2
Plnkou potrieme rozvaľkané cesto tak, aby končila 1 cm od okraja. Cesto opatrne zvinieme, kraje potrieme rozšľahaným vajcom a pevne ich spojíme. Prenesieme ho na jemne vymastený plech.
- 3
Závin potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov Celzia.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu