Valašská falošná zabíjačková polievka

zemo - fotkazemo, 13. októbra 2009

Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá. Keďže im to však svedomie a črevná flóra nedovolí, Zobraziť celý popisSom presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá. Keďže im to však svedomie a črevná flóra nedovolí, ponúkam im riešenie. Je až z Valašského kráľovstva Bolka Polívku a patrí medzi tamojšie vyhlásené

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnček
1/4 hrnček
1,5 l
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Krúpy namočíme cez noc a uvaríme vo vode. Zvlášť uvaríme šošovicu a prepasírujeme. Pretlak zmiešame s varenými krúpami a necháme prejsť varom.

  2. 2

    Osolíme, ochutíme korením a majoránkou a dochutíme cesnakom. Omastíme masťou alebo rozpustenou slaninou. Stop! Panenka skákava, skoro som vyvraždil vegetariánsku časť ľudstva! Samozrejme, že vegetariáni použijú rastlinný olej!

Diskusia k receptu

zemo
Bolek ju ponúka aj na svojej haciende, teda aspoň ponúkal pred rokmi, a hen ako sa vyklubal do múdrosti a krásy. Brú chuť želám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia