Je tomu viac rokov, čo som sledovala historickú reláciu o pôvode sladkostí ako bábovka, trhance a palacinky. Rakúsky cisár a uhorský kráľ František Jozef Zobraziť celý popisJe tomu viac rokov, čo som sledovala historickú reláciu o pôvode sladkostí ako bábovka, trhance a palacinky. Rakúsky cisár a uhorský kráľ František Jozef I. (1830-1916) ich zbožňoval. Stačila som len rýchlo napísať recept na cisárske palacinky, ktoré sa mi veľmi osvedčili.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, mlieka a vajec so štipkou soli vymiešame hladké palacinkové cesto, ktoré necháme trošku stáť, a upečieme palacinky. Už upečené necháme v teple.
- 2
Plnku pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielka. Všetky prísady okrem bielok zmiešame dokopy. Z bielkov vyšľaháme sneh a nakoniec primiešame do plnky.
- 3
Palacinky naplníme tvarohovou plnkou, stočíme a uložíme na maslom vymastenú zapekaciu misu tak, aby plnka na koncoch nevytiekla. Takto uložené palacinky tiež natrieme roztopeným maslom a asi 20 minút pečieme v rúre na 180°C. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu