Jemný vývar

jody - fotkajody, 16. marca 2013
Jemný vývar
Foto: jody

Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí. :-)

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1 hrsť
5 ks
0,5 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Okrem listov karfiolu, tie si nakrájame na drobno a dáme bokom. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, prihodíme pár guličiek korenia, ešte za lyžicu oleja a dáme variť. Šupneme ešte pár vetvičiek mrkvovej vňate, len na vyvarenie.

  2. 2

    Varíme pomaly, necháme bublinkovať. Ono to pomalé varenie akosi k tým vývarom pasuje, aj keď tu sa nemusíme báť zakalenia. Chvíľu pred koncom, keď už mrkve moc nechýba, prihodíme hrášok a listy karfiolu a dovaríme. Osobitne uvaríme slíže, či inú závarku. A nakoniec jeme koľko vládzeme. Ja osobne na jeden šup pol litra. Prajem dobrú chuť.

  3. 3

    A nezasneží a nezasneží :-DDD

    Jemný vývar - obrázok 3

Diskusia k receptu

turistka
@Jody , taká polievka ku zime patrí, veď zahreje, mám mrazenú, krájanú kapustu, dám ju variť k ostatnému namiesto tých karfiolových listov. Včera som robila poriadky v mrazničke a to vieš, že zrazu objavíš i to neobjaviteľné :-) Využila som posledné mrazy, vyhodila zmrazené potraviny na balkón a vyčistila mrazničku. Tak si mi dala celkom dobrý nápad do hrnca.
elysa
ja mám veľmi rada polievky...a aj táto je podľa mojej chuti...
ariela6
Jody ja mam jednoduchost najradčie pretože môj žaludok je dost prebierčivi a najračej ma jednoduche nemastne neprepečene jedla takže ukladam
micanela
@ariela6 - zaludok mame asi podobny takze sa pripajam, dobry recept aj pre tych co nemaju radi mastne oka v polievke
hubata
Mňa zaujalo vyvarenie listov z mrkvy: zatiaľ som vňať nosila späť králikom mojej 72 ročnej dodávateľke ovocia a zeleniny - ale už nebudem ani v lete. Vďaka za inšpiráciu.