Foto: jody
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Okrem listov karfiolu, tie si nakrájame na drobno a dáme bokom. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, prihodíme pár guličiek korenia, ešte za lyžicu oleja a dáme variť. Šupneme ešte pár vetvičiek mrkvovej vňate, len na vyvarenie.
- 2
Varíme pomaly, necháme bublinkovať. Ono to pomalé varenie akosi k tým vývarom pasuje, aj keď tu sa nemusíme báť zakalenia. Chvíľu pred koncom, keď už mrkve moc nechýba, prihodíme hrášok a listy karfiolu a dovaríme. Osobitne uvaríme slíže, či inú závarku. A nakoniec jeme koľko vládzeme. Ja osobne na jeden šup pol litra. Prajem dobrú chuť.
- 3
A nezasneží a nezasneží :-DDD
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu