Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Foto: eruska25
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistíme, podľa veľkosti nakrájame na polovičky, či štvrtinky, dobre opláchneme a dáme variť do vody. Varíme 30 minút. To je potrebné, lebo obsahujú nejakú látku, ktorá nie je prospešná pre náš organizmus, ale varom sa zničí.
- 2
Scedené huby dáme do 3,5 dl pohárov, pridala som aj kolieska mrkvy a cibuľu. Do každého vložíme suroviny podľa rozpisu, zalejeme prevarenou vodou, zaviečkujeme a sterilizujeme 25 minút.
- 3
Zavarila som len dva poháre, ale aj z toho sa tešíme.
Tiež huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dám do pohára huby, guličky, soľ, cukor, ocot a dolejem vodu. Nikdy som neriešila, koľko vody. Proste doplním pohár.