Veľkonočné kokosové cupcakes

mojaradost - bez fotkymojaradost, 20. marca 2016

Cupcakes nikdy nie je dosť a variácií je nespočetné množstvo...

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
1,5 ČL
1 štipka
1 ČL
115 g
170 g
2 ks
2 ČL
120 ml
40 g
Krém:
250 ml
40 g
200 g
60 g
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: heru izbovej teploty vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme na najvyšších obrátkach 2-3 minúty. Postupne pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Sypká zmes: zmiešame obe múky s práškom do pečiva a štipkou soli a preosejeme. Postupne primiešavame do vyšľahanej masy striedavo sypkú zmes a mlieko. Nakoniec vmiešame kokos a postrúhanú citrónovú kôru. Všetky suroviny musia maťpribližne rovnakú teplotu.

  2. 2

    Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme lyžicou do 2/3. Potrebujeme 12 kusov. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Vyskúšame špajdlou. Údaje sú orientačné. Vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: v časti mlieka rozmiešame vanilkový puding, do zvyšného mlieka pridáme cukor a privedieme do varu, prilejeme rozmiešaný puding a uvaríme na hustú kašu. Povrch posypeme cukrom, aby sa nevytvorila šupka a necháme vychladnúť. Heru izbovej teploty vyšľaháme do peny, po častiach zašľaháme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.

  4. 4

    Vychladnuté cupcakes ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som do stredu použila kokos, ktorý som prifarbila práškovými farbami na potraviny a ozdobila cukríkmi v tvare vajíčka. Krém som ozdobne nastriekala pomocou cukrárenského vrecka. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia